Istarski SDP: Nije istina da Pazin ništa neće izgubiti promjenom sjedišta županije

0
Petar Radetić, Eda Kalčić, Danijel Ferić i Goran Subotić
Petar Radetić, Eda Kalčić, Danijel Ferić i Goran Subotić

Danijel Ferić, predsjednik SDP Pule, Eda Kalčić, predsjednica SDP Rovinja, Petar Radetić, SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Rovinja i Goran Subotić, član Predsjedništva SDP-a Istarske županije  su se na tiskovnoj konferenciji, održanoj 25. veljače, osvrnuli na aktualne teme vezane za rovinjsku tvornicu Mirna i bolnicu „Prim. dr. Martin Horvat“, vodnjansku uljaru „San Lorenzo“ i sjedište Istarske županije.

Eda Kalčić se osvrnula na slučaj rovinjske Mirne i bolnice „Prim. dr. Martin Horvat“ za koje je istakla da grcaju u velikim problemima, te da već godinama tajkuni uz pomoć lokalnih i županijskih čelnika Mirnu i rovinjsku bolnicu žele pretvoriti u svoj biznis. Kritizirala je gradsku vlast Rovinja, te se zapitala gdje su bili svih ovih godina, a sada prstom pokazuju na Vladu RH za slučaj Mirne. Istaknula je da SDP Rovinja daje svu potrebnu podršku građanima Rovinja za vraćanje sjaja i ugleda rovinjskoj bolnici, te „spašavanju“ Mirne, ali uz naglasak da se sve mora odraditi na transparentan način. Naglasila je da traže odgovornost svih onih koji su sudjelovali u kolapsu Mirne i rovinjske bolnice.

Kupnja vodnjanske uljare „San Lorenzo“

Danijel Ferić se dotaknuo sljedeće sjednice Županijske skupštine zakazane za četvrtak, naglasivši da se na Dnevnom redu neće naći Izvješće o učinjenom prema nalazu Državnog ureda za reviziju iz studenog 2013. Zaključkom Skupštine župan je u roku od tri mjeseca trebao izvijestiti Skupštinu o učinjenom, te je zatim bila planirana rasprava u Županijskoj skupštini, do čega nažalost nije došlo. Najveći negativni dio Izvješća se odnosi na slučaj kupnje vodnjanske uljare „San Lorenzo“ i Županijsku agenciju AZRRI, te utvrđivanje da li je proračun zakinut za 13,6 milijuna kn.

Ferić je napomenuo da je AZRRI uljaru preuzeo u prosincu 2012., prilikom čega je najavljeno njeno promptno stavljanje u funkciju, što se međutim nije dogodilo. “Na sjednici Županijske skupštine tražit ćemo sazivanje tematske sjednice vezano za rad AZRRI-a i rovinjske bolnice, kako bi se raspravilo na koji se način troše novci poreznih obveznika Istarske županije“, kazao je Ferić.

Vezano za pitanje sjedišta Istarske županije Ferić je istaknuo da ovom pitanju treba što prije stati na kraj i početi se baviti ozbiljnijim problemima u Istri. Međutim, ističe da teza da Pazin neće izgubiti ništa promjenom sjedišta Županije, ne stoji, već će Pazin izgubiti status velikog grada, a tako i neke ovlasti. Ferić je naglasio da će u četvrtak na Županijskoj skupštini zatražiti da se raspravlja o ovoj temi. Također, istaknuo je da će zatražiti da se članstvo u Nadzornim odborima i Upravnim vijećima ograniči na najviše dvije funkcije, zaključeno je na konferenciji za medije.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA