Marija iz Barbarige prešla stotu: I danas motikom potučem travu u vrtu

0
Marija je od vodnjanskog gradonačelnika dobila buket crvenih ruža
Marija je od vodnjanskog gradonačelnika dobila buket crvenih ruža

U ime Grada Vodnjana, gradonačelnik Klaudio Vitasović i Filip Macan, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, posjetili su 13. siječnja Mariju Mikelić u Barbarigi kako bi joj čestitali stoti rođendan.

Prigodna torta i buket crvenih ruža izmamili su osmijeh na njenom licu. U društvu sa sinom i njegovom obitelji s vitalnom stogodišnjakinjom poveo se razgovor u kojem se iskazala kao bogat izvor povijesnih činjenica vezanih za Barbarigu i bližu okolicu.

Ima dva sina i kćer, osam unuka, osam praunuka, i dva šukununuka. Rođena je u Kuftićima, mjestu u sastavu Općine Marčana, 1. siječnja 1914. godine, a upisana je u matičnu knjigu rođenih 9. siječnja 1914. godine. Jedan dio mladosti živjela je s roditeljima na imanju, danas poznatom kao Stancija Meneghetti, kojeg su njen djed i otac dobili zamjenom zemlje sa susjedom.

U Barbarigu je došla kao udana žena s devetnaest godina gdje živi i danas. Život ju nije milovao, kao najstarija kćer morala je napustiti školu da bi bila korisna i radno aktivna u domu i na imanju. Kao što sama kaže od kad zna za sebe morala je naporno raditi, ali ne žali i danas kad može otiđe u vrt i sa svojom motikicom potuče travu.

Zdravica za 100. rođendan
Zdravica za 100. rođendan

Marija Mikelić rođena je 1. sijećnja 1914.
Marija Mikelić rođena je 1. sijećnja 1914.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa