U Poreč stižu okusi Teksasa, i to u izvedbi čak osam chefova. Nećete vjerovati što je sve na meniju
Piše: Istarski.hr
Spinnaker Gourmet Stage, poznata serija jedinstvenih večeri i ekskluzivni gastronomski format, nastavlja u Poreč dovoditi renomirana kulinarska imena. Tako će u petak 24. listopada, na porečkoj rivi, u restoranu Spinnaker, kuhinju preuzeti International Culinary Fellowship (ICF) s večerom u sedam sljedova pod naslovom "Taste of the Flavours of Texas".
ICF okuplja chefove iz različitih dijelova svijeta koje povezuje ista misija – zajedništvom, strašću, znanjem i humanitarnim radom približiti i dijeliti bogatstvo svjetskih kuhinja. Za ovu prigodu u Poreč će doputovati osam chefova iz SAD-a, Kanade, Japana i Europe – Dave Sokol, Mario Reyes, Gene Christiano, Gianni Santin, Michael Lamping, Michael Scott, Salvatore Gisellu i Yutaka Yamoto.
Zajedno će oblikovati jelovnik koji spaja odvažni duh teksaške kuhinje s mediteranskom elegancijom Spinnakera. Riječ je o rijetkoj prilici da se na jednom mjestu doživi međunarodni tim chefova koji kuhaju rame uz rame te da se postane dijelom večeri koja slavi gastronomiju, kulturu i zajedništvo.
"Spinnaker Gourmet Stage, u okviru kojeg dovodimo regionalne i internacionalne chefove, prepoznat je od javnosti kao format koji predstavlja sam vrh gastronomske ponude. Svakim novim gostovanjem doprinosimo razvoju gastronomske scene, pozicionirajući grad Poreč kao nezaobilaznu gourmet destinaciju. Dolaskom internacionalnihi chefova okupljenih u ICF, nastavljamo našu misiju ulaganja u ekskluzivna gourmet iskustva. Pozivamo sve koji žele biti dio ovog jedinstvenog događaja da na vrijeme osiguraju svoje mjesto u Spinnakeru", istaknuo je Dražen Dobrila, direktor razvoja F&B koncepata u Valamaru.
Gurmansko iskustvo započinje s macaronom s mousseom od loosa s gelom od cikle, kroketom od Pepper Jack sira, aiolijem od paprike i tacom s goveđim tartarom, uz koje će se točiti Ca’ del Bosco cuvee prestige. Slijedi ceviche od kozica i jakovskim kapicama s aguachile umakom, tučenim avokadom i bombonom od koromača. Drugo jelo prati Knollov Riesling Federapiel iz 2024. Prepelica će biti poslužena punjena s kukuruznim kruhom s andouille kobasicom i Bourbon Chipotle BBQ umakom, uz Trattmann Pinot noir riservu iz 2018. Cantine Girlan. Romb dolazi s rižotom od slatkog krumpira, s riječnim rakovima, i čašom Guerrin & Fils Pouilly-Fuissea La Marechaude iz 2023. Uz glavno jelo, NY strip s rubom od kave i pasilla čilija, soufflea od pečenog kukuruza i paljenim nopales tacosima, točit će se Chateau Musar iz 2016, a uz deserte Graham’s Tawny port.
Večera s ICF-om prilika je za uživanje u skladno osmišljenom meniju od sedam sljedova s vrhunskim vinima, a cijena za ovo gastronomsko putovanje iznosi 95 eura.
Više informacija dostupno je na Spinnaker web stranici, a mjesto za večeru, koja se održava 24. listopada s početkom od 19 sati, može se rezervirati putem linka.