U jednom danu tri naleta vozila na divljač: Stradale divlja svinja i zec

0
Najrizičniji su rani jutarnji sati
Najrizičniji su rani jutarnji sati

Na istarskim cestama su 30. prosinca tijekom dana i u noći zabilježena tri slučaja naleta vozila na divljač.

Prvo je oko 10 sati, na cesti Žbandaj-Sv. Lovreč, 57-godišnjakinja iz Poreča automobilom VW Golf, pulskih registracijskih oznaka, udarila u divlju svinju, koja je nakon udara otrčala u raslinje.

Potom je oko 20 sati na Premanturskoj cesti, 27-godišnjak iz Pule s automobilom VW Polo, pulskih registracijskih oznaka, udario također u divlju svinju, koja je pala na kolnik te je na nju naletjela i Opel Astra, pulskih registracijskih oznaka, kojom je upravljao 27-godišnjak s područja Medulina.

Posljednji događaj naleta vozila na divljač evidentiran je noćas oko 2 sata, kada je na Istarskom ipsilonu kod Višnjana, Renault Clio, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak iz Pule udario u zeca. Uginulu divljač preuzeli su lovočuvari, a u svezi događaja podnose se izvješća.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Također, upozoravaju se vozači da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Iz policije podsjećaju da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa