Bolja organizacija prometa na pulskim ulicama

0
Intencija Grada Pule nije kažnjavanje već isključivo uvođenje reda na pulskim prometnicama
Intencija Grada Pule nije kažnjavanje već isključivo uvođenje reda na pulskim prometnicama

Radi povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te postizanja bolje protočnosti prometnica, Grad Pula započinje sustavnu kontrolu ulica u užem gradskom prstenu. Akcija povećanja sigurnosti prometa provodit će se sustavno i  kontinuirano, a intencija Grada Pule nije kažnjavanje već isključivo uvođenje reda na pulskim prometnicama.

Naime, nepropisnim parkiranjem automobila na javnim površinama, a posebno na nogostupima, zelenim površinama i ulazima u objekte, vozači, osim što krše Zakon o sigurnosti prometa na cestama, onemogućavaju normalan pristup interventnih vozila prilikom dolaska na mjesto nezgode, i pristup najugroženijih skupina pješaka, poput osoba s invaliditetom ili roditelja s malom djecom.

Stoga će pripadnici prometnog redarstva započeti s provođenjem redovite kontrole svih prometnica u užem centru grada te će na svako nepropisno parkirano vozilo najprije postaviti upozorenje koje ne podliježe novčanoj kazni, kako bi vlasnike vozila upoznali s počinjenim prekršajem, a potom i po potrebi, prekršaj sankcionirati sukladno zakonu. 

Akcija će se najprije provoditi na području mjesnog odbora Arena, a u prvoj fazi obuhvatit će one ulice u kojima nakon završetka radova na prekopima, predstoji obnova postojeće prometne signalizacije i to: dio Ulice Croazia od Varaždinske do Poljane sv. Martina, dio Varaždinske od Ulice Croazia do Tesline ulice te dio Tesline od Poljane sv. Martina do Stiglicheve ulice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA