Grad Vodnjan potpisao ugovor s 11 novih stipendista

0
Gradonačelnik Klaudio Vitasović s novim stipendistima
Gradonačelnik Klaudio Vitasović s novim stipendistima

U prostorijama Grada Vodnjana 30. prosinca upriličeno je svečano je potpisivanje Ugovora o stipendiranju između Grada Vodnjana i izabranim učenicima i studentima koji su stekli uvjete za stipendiranje u školskoj/akademskoj godini 2013/2014.

U uvodnim riječima gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović je čestitao izabranima na dosadašnjim postignutim uspjesima te radu koji ulažu u učenje i zalaganje u svojim školskim i akademskim sredinama. "Želim vam puno uspjeha u daljnjem obrazovanju te da i nadalje budete ponos naše Vodnjanštine. Na vama je da razvijate i stvarate budućnost našeg kraja. Nadam se da ćete radom i znanjem doprinositi sredini gdje ste odrasli i stasali u obrazovane mlade ljude," zaključio je Vitasović.

Za školsku/akademsku 2013/2014. godinu odobreno je 11 novih stipendija, 8 studentskih i 3 učeničke stipendije. Inače, Grad Vodnjan trenutno isplaćuje 50 stipendista, što studentskih što učeničkih. Stipendije se odobravaju do kraja školovanja (učeničkog ili studentskog, ovisno o vrsti Ugovora) uz obvezu redovnog dostavljanja potvrde o upisu u narednu školsku/akademsku godinu do 31. listopada tekuće godine.

Korisnici stipendije imaju pravo na isplatu iste za vrijeme trajanja obrazovnog programa, a to podrazumijeva za ukupno deset mjeseci, od rujna do lipnja. Studentske stipendije iznose 800 kuna, a za one stipendiste čiji je prosjek ocjena iznad 4,5 u protekloj godini, stipendija iznosi 1.000 kuna. Učeničke stipendije iznose 600 kuna.

Novi stipendisti

Studentski stipendisti Grada Vodnjana za akademsku godinu 2013./2014. su: Ušić Erik, Draković Dolores, Braić Marko, Banko Daniel, Janko Filip, Živolić Sara, Šarić Tina i Posavac Ivana. Učenici koji su stekli pravo na učeničke stipendije u školskoj godini 2013./2014. su: Radolović Denis, Moscarda Ermanno i Tomičić Samanta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA