Od festivala do POS stanova: Miletić izdvojio najznačajnije događaje u protekloj godini

0
Konferencija za medije pulskog gradonačelnika Borisa Miletića
Konferencija za medije pulskog gradonačelnika Borisa Miletića

Predblagdanski caffe sa sindacom u pulskoj Komunalnoj palači prošao je u znaku rezimiranja projekata i događanja koja su obilježila godinu na izmaku. Tako je gradonačelnik Boris Miletić podsjetio da su se u 2013. održali izbori, prošireno je gradsko groblje i izrađena strategija gospodarskog razvoja Pule značajna zbog „izvlačenja“ sredstava iz fondova Europske unije.

„U ovoj je godini otvorena pučka kuhinja čime smo potvrdili visoku razinu socijalne osjetljivosti. Tržnica je povodom 110. rođendana dobila nove štandove, a kupalište Mornar pontonsko plivalište“, rekao je Miletić.

Iako je Riva djelom puštena u promet građani će po završetku radova u Flacijusovoj ulici trebati odlučiti hoće li život na moru i uređenu šetnicu ili pak dvosmjerni promet u tom djelu grada. Ulaz u Pulu sada je lakši jer je dovršen i veliki kružni tok čije se uređenje još očekuje te Titov park u kojem su objedinjene sve biste antifašista.

Održan je jubilarni, 60. Po redu Festival igranog filma u Puli koji je privukao rekordnih 70.000 posjetitelja, a Pulu je u 2013. posjetio i rekordan broj turista, njih četiri posto više nego u 2012.

Outlook i Dimensions tome su itekako doprinijeli, a Outlook je dobio titulu najboljeg festivala toga tipa. „Oformljena je humanitarna mreža Pule i usvojena kulturna strategija, a nedavno su našim sugrađanima predani ključevi tzv. POS stanova čija je cijena bila 872,69 eura po kvadratu“, zadovoljno je konstatirao Miletić.

U sklopu projekta Dolce Vita uređeno je sedam zgrada, a Grad Pula, naglasio je gradonačelnik, i u 2013. godini dobio je niz nagrada i priznanja. (Paola Albertini)     

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa