ROVINJ TURISTIČKI ŠAMPION

Foto Evo zašto je još jedan istarski restoran dobio Michelinovu zvjezdicu

Piše: Aldo Pokrajac

03.07.2025 - 16:22

Restoran Cap Aureo hotelijerske kuće Maistra, smješten u Grand Park Hotelu Rovinj i pod vodstvom chefa Jeffreyja Velle, nagrađen je svojom prvom Michelinovom zvjezdicom. Restoran Agli Amici Rovinj, također u sklopu Grand Parka, a koji djeluje u suradnji Maistre s renomiranim talijanskim chefom Emanueleom Scarellom, potvrdio je svoje dvije zvjezdice, ostajući tako jedini restoran u Hrvatskoj s ovim najvišim priznanjem.

 

Restoran Cap Aureo otvoren je 2019. godine u sklopu luksuznog hotela Grand Park. Njegov koncept temelji se na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i kreativnom pristupu povrću, zbog čega se sam restoran opisuje kao „mjesto koje voli povrće“. Degustacijski jelovnik sastoji se od dvadesetak sljedova koji se mijenjaju svakih nekoliko tjedana, prateći mikroklimatske promjene i dostupnost svježih namirnica. Vinska karta stavlja naglasak na hrvatske vinare, uz selekciju pjenušavih vina, vintage šampanjaca i odabranih etiketa iz regije.

Jeffrey Vella podignuo gastronomiju Maistre

„Ova zvjezdica nije samo priznanje našem timu, već i cijeloj ideji Cap Aurea – kuhinji koja odražava krajolik, godišnja doba i duboko poštovanje prema prirodi koja nas okružuje. Ponosan sam što je naš rad prepoznat na ovakvoj razini i zahvalan što imamo priliku gostima ponuditi nešto autentično, istarski nadahnuto, a istovremeno suvremeno“, izjavio je Jeffrey Vella, chef Cap Aurea.

Jeffrey Vella, rodom sa Malte, svjetski poznati kuhar živio je i radio diljem svijeta, od Abu Dabija i Jordana do Italije, Engleske i Belgije. U Hrvatskoj je radio u Dubrovniku i Zagrebu, gdje je vodio kuhinju u hotelu Esplanade, ali i u nekoliko poznatih restorana. U Maistri je od 2019. godine, na samo kao chef restorana Cap Aureo (Zlatni rt), već i korporativni voditelj svih restorana Maistre.

U Maistri ističu kako su strateški razvoj visoke gastronomije i suradnja s vrhunskim chefovima ključni elementi u pozicioniranju Rovinja kao luksuzne destinacije.

„Dobivanje prve Michelinove zvjezdice za Cap Aureo i potvrda dviju zvjezdica za Agli Amici Rovinj rezultat su dugoročnog ulaganja, vizije i timskog rada. Ovo priznanje dodatno pozicionira Rovinj i Hrvatsku na globalnoj gastronomskoj karti, a nama u Maistri daje dodatni poticaj da nastavimo s razvojem vrhunskih kulinarskih koncepata“, izjavio je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistra Hospitality Group.

Visoka kvaliteta gastronomije Rovinja

Vrijedi spomenuti i da su Maistrini restorani Tekka by Lone (Hotel Lone) i Wine Vault – Levante Edition (Hotel Monte Mulini) zadržali preporuku ovog prestižnog vodiča.

Hrvatska se može pohvaliti s jednim restoranom koji nosi dvije Michelinove zvjezdice te s 12 restorana nositelja jedne prestižne Michelinove zvjezdice, globalno najznačajnije i najprepoznatljivije gastronomske oznake. Ove godine uz Cap Aureo prvi ju je put dobio restoran Krug iz Splita. Uz dvije restorana Agli Amici jednu zvjezdicu je zadržao i rovinjski restoran Monte, a preporuku ima i Puntulina.

Tako je Rovinj postao šampion po broju Michelinovih zvjezdica u Hrvatskoj. Svoje zvjezdice su uspješno zadržali restorani Dubravkin put (Zagreb), Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Noel (Zagreb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) te Korak (Jastrebarsko).

Tweet

Posljednje novosti