Župan primio predstavnike Obrtničke komore Istarske županije

0
Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije upoznao je župana sa stanjem u obrtništvu
Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije upoznao je župana sa stanjem u obrtništvu

Župan Istarske županije Valter Flego je zajedno s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, primio, u četvrtak 7. studenog, predsjednika Obrtničke komore Istarske županije Marija Palisku sa suradnicima.

Razgovarali su o Nacrtu konačnog prijedloga zakona o obrtu te su izrazili zabrinutost prijedlogom o drastičnom smanjenju komorskog doprinosa. Izvijestili su župana kako će pismeno zatražiti po tom pitanju podršku svih saborskih zastupnika iz Istre.

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Paliska, upoznao je župana sa stanjem u obrtništvu te je iznio podatak kako je ove godine otvoreno 600 novih obrta, dok je zatvoreno 837 obrta. Također, naglasio je kako je u samo posljednjih mjesec dana zatvoreno 120 obrta na području Istarske županije. Dobra je vijest kako se smanjuje ukupan iznos kojeg duguju obrti u blokadi te je iznos smanjen s 638 milijuna, na 591 milijun kuna.

Čelnik Obrtničke komore Paliska, izvijestio je kako se radi na Strategiji razvoja Obrtničke komore, te na izradi monografije Komore, povodom obilježavanja 20 godina obrtništva u Istri u čemu im je župan izrazio potporu Županije.

Župan Flego naglasio je kako postoji načelni konsenzus u Županiji, kao i svim jedinicama lokalne samouprave, gradovima i općinama da se što više sredstava iz proračuna plasira u gospodarstvo, osobito proizvodnju, obrtništvo i poljoprivredu, a prioriteti su još i socijalna pitanja građana te projekti kojima će se privući sredstva fondova Europske unije. Župan je razgovarao s obrtnicima o mjerama za pomoć obrtništvu, koje će zajedno s gradonačelnicima Istarska županija provoditi od 2014. godine.

Iz Obrtničke komore Istarske županije najavili su od 24. do 26. studenog Kongres ugostitelja u hotelu Park Plaza Histria u Puli, te zahvalili Županiji i Gradu Puli na pomoći oko realizacije Obrtničkog sajma Istarske županije. Svi sudionici sastanka usuglasili su se kako Istri treba takav sajam i izrazili spremnost da i ubuduće rade na organizaciji Sajma, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa