Puljani iznijeli korisne i kvalitetne prijedloge za Proračun 2014.

0
Predstavnici Grada Pule održali su javnu raspravu s mjesnim odborima Nova Veruda, Vidikovac i Šijana
Predstavnici Grada Pule održali su javnu raspravu s mjesnim odborima Nova Veruda, Vidikovac i Šijana

Nakon što su saslušali prijedloge žitelja mjesnih odbora Veruda, Stoja i Sv. Polikarp-Sisplac, predstavnici Grada Pule, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Fabriziom Radinom, pročelnicima upravnih odjela i direktorima komunalnih poduzeća, održali su javnu raspravu s mjesnim odborima Nova Veruda, Vidikovac i Šijana, a sve u sklopu konzultacija za prijedlog proračuna za iduću godinu.

Na samom početku zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin pozdravivši okupljene istaknuo je važnost proračuna kao najvažnijeg dokumenta kojim se procjenjuju ukupni prihodi i primici te utvrđuju rashodi i izdaci za jednu godinu. Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tijekom razgovora s građanima i prikupljenim prijedlozima, za koje je naglasio da će se razmotriti i uvrstiti u proračun sukladno mogućnostima.

Stanovnike Nove Verude i Vidikovca ponajviše je zanimala mogućnost uspostave novih prometnih pravaca i preregulacije prometa, čije će prijedloge razmotriti Povjerenstvo za promet. Istaknuto je i kako sve dosadašnje aktivnosti vezane za promet idu u smjeru bolje protočnosti, kako pješaka tako i vozila. Pohvalivši napore Pula Herculanee koja sustavno čisti javne površine, stanovnici Nove Verude izrazili su nadu da će se tako nastaviti i u nadolazećoj godini.

Grad Pula još 2008. godine pokrenuo je pilot projekt odvojenog prikupljanja otpada "Od vrata do vrata" na području mjesnog odbora Nova Veruda,  a građane ovog područja zanimala je mogućnosti postavljanja podzemnih kontejnera kao dodatnog oblika skrbi za okoliš, na što su dobili odgovor kako će se spomenuti kontejneri svakako nastojati ugraditi na za to adekvatnim mjestima. Stanovnici Šijane su pak izrazili želju za uređenjem parkirališnih mjesta iza Stande te organiziranja dodatnih sportskih manifestacija.

Rasprava po mjesnim odborima Grada Pule održava se i danas i to u Komunalnoj palači u 16,00 sati s mjesnim odborima Stari Grad, Arena, i Monte Zaro te u 19,00 sati  MO Gregovica, MO Kaštanjer, MO Monvidal na adresi Kaštanjer 10. Sutra će se pak održati završni krug konzultacija i to u 15,00 sati s mjesnim odborima Valdebek i Busoler na adresi Šišanka 25A, u 17,00 sati na rasporedu je javno izlaganje u prostorijama MO Veli Vrh te u 19,00 sati u mjesnom odboru Štinjan, priopćeno je iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa