Bolji dani za ECPD Regionalni centar za međunarodne postdiplomske studije u Puli

0
Flego: Želimo stalno ulagati u znanje i zato podržavamo rad ECPD Regionalnog centra za međunarodne postdiplomske studije
Flego: Želimo stalno ulagati u znanje i zato podržavamo rad ECPD Regionalnog centra za međunarodne postdiplomske studije

Želimo stalno ulagati u znanje i zato podržavamo rad ECPD Regionalnog centra za međunarodne postdiplomske studije – rekao je istarski župan Valter Flego na primanju što ga je zajedno sa svojim zamjenikom Miodragom Čerinom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, priredio za izvršnog direktora ECPD za Europu, prof. dr. sc. Negoslava Ostojića, dekana pulske Politehnike Luciana Delbianca i predstavnike Opće bolnice Pula.

Regionalni centar za međunarodne postdiplomske studije i razvojna istraživanja sa sjedištem u Puli, osnovan je 2009. godine. Poslije početnog uspješnog rada, zapao je u poteškoće. Istarska županija i Grad Pula iskazali su potporu da se u sklopu budućeg veleučilišta u Puli nastavi sa zdravstvenim studijem i znanstvenom djelatnošću. Takav bi se studij orijentirao i na školovanje kadrova  zemalja u okruženju. Kako je naglašeno Regionalni centar i veleučilište ne bi bili u sukobu interesa s postojećim programima lokalnih akademskih organizacija, već bi poticali suradnju s pulskim i riječkim sveučilištem.

Uz visoki stupanj suglasnosti da se bolje potakne rad ECPD Regionalnog centra za međunarodne postdiplomske studije, župan Flego je izdvojio četiri razine za ostvarenje tog cilja. Na prvom je mjestu istaknuo stručni segment, zatim politički, na kojemu će se zajedno angažirati Istarska županija i Grad Pula. Važno je donijeti konkretne prijedloge u programskom segmentu i na kraju treba definirati financijske izvore.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa