Incijativa Volim Pulu predložila novi termin: Grad zatražio tumačenje Ministarstva

0
Javna rasprava izazvala je ogroman interes građana Pule
Javna rasprava izazvala je ogroman interes građana Pule

Nakon što je 7. studenog, zbog ogromnog interesa i odaziva građana Pule u prepunoj vijećnici u Komunalnoj palači, odgođena javna prezentacija izmjena i dopuna prostornih planova grada Pule, a budući da o alternativnoj lokaciji gradske vlasti nisu obavijestile javnost sve do popodnevnih sati, Inicijativa za Muzil "Volim Pulu" predložila je, kako navode, primjereniju lokaciju za koju već postoji termin u njihovom najmu.

"Nudimo Gradu Puli naš termin da zajedno organiziramo javne prezentacije izmjena PPU-a i GUP-a grada Pule u ponedjeljak 11. studenog u Domu hrvatskih branitelja u večernjim satima. Terminu smo već unajmili za razgovor građana o ovoj iznimno važnoj temi", poručuju iz inicijative Volim Pulu.

Iz Grada Pule su zahvalili na dopisu te su istaknuli kako je poziv za suradnju je svakako dobrodošao. "Međutim, postoji zakonska regulativa koju je Grad Pula kao nositelj Javne rasprave dužan poštivati sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji", proučili su u odgovoru.

Grad je kontaktirao Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja od kojega su zatražili tumačenje zakonske regulative i rokove za novi termin javne rasprave. "Po primitku odgovora Ministarstva, o tome ćemo Vas, kao i širu javnost, pravodobno obavijestiti", stoji u odgovoru Grada Pule na dopis inicijative Volim Pulu.

Odgođena rasprava o Muzilu: Građani okupirali vijećnicu

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/PRODAVAČICA - KONOBAR/KONOBARICA - RADNIK/RADNICA U AUTOPRAONI

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZDRAVSTVENI VODITELJ/ZDRAVSTVENA VODITELJICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR/KA

Do: 12.08.2020.

FUNTANA-FONTANE, ISTARSKA ŽUPANIJA

ASISTENT/ICA

Do: 14.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA