Sonji Grozić-Živolić dodijeljeno priznanje Hrvatskog psihološkog društva Marulić: Fiat Psychologia

0
Priznanje je uručeno 6. studenog u Zagrebu
Priznanje je uručeno 6. studenog u Zagrebu

Odlukom Upravnog odbora Hrvatskog psihološkog društva, društveno priznanje “Marulić: Fiat Psychologia” za osobiti doprinos razvoju hrvatske primijenjene psihologije za 2013. godinu, dodijeljeno je pročelnici Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonji Grozić-Živolić. Priznanje joj je uručeno 6. studenog u Zagrebu, prilikom svečanog otvorenja 21. godišnje konferencije hrvatskih psihologa.

Sonja Grozić Živolić iznimno je angažirana na poslovima zaštite mentalnog zdravlja kroz prevenciju. Učinila je mnogo u prepoznavanju psihologijske struke u Istarskoj županiji. Sonja ima vrlo široku sliku, ne samo zdravstva i socijalne skrbi, nego i suradnje javnog i civilnog sektora.

Prepoznaje komplementarni doprinos usluga socijalne skrbi iz civilnog sektora i potiče jačanje civilnog društva. Razvijala je mehanizme koji su doveli do transparentni(ji)h metoda prepoznavanja potreba u zajednici i odluka o dodjeli sredstava za zadovoljavanje tih potreba. Odgovorna je prema mandatu u kojem služi građanima i građankama županije.

Sonja Grozić Živolić je zaslužna da na slici zdravlja Istarske županije psihologijska struka ima mjesto koje zaslužuje, i zato dodijeljeno joj priznanje doživljava kao nagradu struci  i  timu s kojim radi, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa