Odgođena rasprava o Muzilu: Građani okupirali vijećnicu

0
Interes građana očito je iznenadio gradske oce koji nisu očekivali toliki odaziv
Interes građana očito je iznenadio gradske oce koji nisu očekivali toliki odaziv

Gradska vijećnica u Puli bila je premala da primi sve građane koji su 6. studenog u 17.30 došli na javnu prezentaciju izmjena Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana grada Pule koji se, između ostalog, odnosi i na područje Muzila.

Pročelnik Giordano Škuflić koji je vodio javnu prezentaciju isprva je želio započeti izlaganje ignorirajući gužvu, ali je zbog velikog negodovanja građana naguranih u vijećinu poput sardina, kao i zbog velikog broja onih koji nisu uspjeli ni ući u vijećnicu, morao prekinuti javnu prezentaciju. Stoga je na inzistiranje Incijative Volim Pulu za Muzil odlučilo odgoditi javnu prezentaciju jer nisu bili udovoljeni minimalni uvjeti za njezino održavanje.

Interes građana očito je iznenadio gradske oce koji nisu očekivali toliki odaziv, iako su trebali, budući da se se radi o najvažnijem razvojnom prostornom resuru grada - Muzilu, veličine petine Pule, jedinom prostoru na koji  se grad još može širiti. Škuflić je odlučio da se javna rasprava odgodi za petak, 8. studenog s tim da nije znao niti vrijeme niti mjesto.

Građani su negodovali na njegovu odluku da će o svemu biti naknadno obaviješteni putem medija te su tražili odgodu do sljedećeg tjedna kako bi bilo više vremena za primjereno informiranje svih zainteresiranih građana. Škuflić je to odbio uz obrazloženje da javna rasprava mora biti gotova do 13.studenog. Članovi Inicijative Volim Pulu za Muzil upozorili su ga da je 15 dana, koliko je Grad Pula odredio za ovu javnu raspravu, minimalni rok predviđen zakonom te da Grad ništa ne sprječava da se javna rasprava produlji. Pročelnik je ingnorirao taj zahtjev te je ostao pri svome da će građane obavijestiti o mjestu i vremenu održavanja javne prezentacije u iduća dva dana.

"Sasvim je izvjesno da će ovakvim postupkom pročelnika mnogi građani biti zakinuti za pravodobnu informaciju, što će onemogućiti mnoge da ostvare svoje pravo na sudjelovanje. Organiziranje javne rasprave u trajanju od samo 15 dana, i još k tome dijelom i za vrijeme blagdana, dokazuje da se gradskoj vlasti žuri da Muzil što prije prenamijeni isključivo za potrebe turističke izgradnje i preda u ruke jednom investitoru. I sve to na način da na najmanju moguću mjeru svedu sudjelovanje javnosti.

Da se scenarij Grad ne bi doista obistinio, uključite se u rad Inicijative Volim Pulu - za Muzil i pratite sve njezine aktivnosti na društvenoj mreži facebook.com/muzil.volim.pulu te na najferkventnijim gradskim lokacijama - Gradska tržnica Pula i tržnica Veruda", poručuju iz Inicijative Volim Pulu.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 11.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZDRAVSTVENI VODITELJ/ZDRAVSTVENA VODITELJICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - TRGOVAC/KINJA

Do: 13.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RAVNATELJ/ICA

Do: 13.08.2020.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA