Delegacija IDS-a kod Josipovića: Razgovarali o regionalnom preustroju

0
Sastanak koji je održan na zahtjev IDS-a
Sastanak koji je održan na zahtjev IDS-a

Delegacija IDS predvođena predsjednikom stranke Ivanom Jakovčićem, u čijem sastavu su još bili potpredsjednici IDS-a Boris Miletić i Giovanni Sponza te član predsjedništva Valter Flego, sudjelovala je 6. studenog na sastanku s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.

Sastanak koji je održan na zahtjev IDS-a, protekao je u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi, a razgovaralo se o više tema, a posebna pažnja posvećena je temi oko regionalnog preustroja. Delegacija IDS-a iznijela je predsjedniku svoje primjedbe na nacrt prijedloga Zakona o regionalnom razvoju, te izrazila stav da se IDS odlučno protivi podjeli zemlje na planska područja.

Predsjedniku je iznesen i jedinstven stav Istre oko Deklaracije o regionalnom razvoju koju je prošli tjedan usvojila skupština Istarske županije. Na sastanku s predsjednikom Josipovićem razgovarali su još o stanju u gospodarstvu u Istri i o načinima izlaska iz krize.

Također, u razgovoru s predsjednikom Josipovićem dotaknuli su se pitanja manjinskih zajednica koje žive u Istri te je zajednički zaključeno da je Istre specifična dvojezična i multikulturalna regija koja posebnu pozornost posvećuje manjinskim pravima.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GLAVNA SESTRA - VIŠA MEDICINSKA SESTRA/ VIŠI MEDICINSKI BRAT

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PORTIR/KA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

RAVNATELJ/ICA

Do: 13.08.2020.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

CNC POSLUŽITELJ/ICA

Do: 14.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA