Kajin: Istri treba deklaracija o povratu otetog

0
Damir Kajin na sjednici Županijske skupštine (Foto: Darko Tumpić)
Damir Kajin na sjednici Županijske skupštine (Foto: Darko Tumpić)

Istri treba deklaracija o povratu otetog, prije svega poljoprivrednog zemljišta, a ne samo o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Istre, jer nitko Istri ne može oduzeti regionalni identitet, poručio je danas nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin u Puli, donosi Politika Plus.

Kajin se na konferenciji za novinare osvrnuo na Deklaraciju koju su vijećnici Županijske skupštine, među kojima i on, jednoglasno prije dva dana usvojili na sjednici u Pazinu. Po njegovim riječima, Istra nije ugrožena izvana jer bi u tom slučaju, aludirajući na posjet Meksiku predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, "predsjednik najveće istarske stranke bio u Istri, a ne u Meksiku pod sombrerom krupnoga kapitala s ciljem preuzimanja i ono malo preostalog turističkog portfelja".

"Puno veći problem u Istri predstavlja nezaposlenost i podatak da će primjerice u Uljaniku bez posla ostati 200 radnika", kazao je Kajin, dodavši kako županijski proračun ide isključivo za podmirivanje troškova plaća 400-tinjak djelatnika, čime je županija, smatra, samoj sebi svrha.

U prilog tomu istaknuo je kako u istarskoj lokalnoj samoupravi nitko ne može doći do posla ako nije u IDS-u, što smatra jednim od najvećih problema u Istri. "Dvadeset tri godine sam se borio i borit ću se da Istra pripadne Istrijanima, a ne bilo kojoj stranci i krupnom kapitalu. Ako je Istra ugrožena, onda je ugrožena iznutra. Problem je u tome što je cijeli turistički portfelj preuzet od stranaca, a izgrađen od naših građana. To je problem, ali to ne brine IDS", naglasio je Kajin.

Osvrnuo se i na gradnju nove pulske Opće bolnice, za koju je rekao da će prije doći na red nego ona u Rijeci, uvjeren da će biti realizirana tijekom mandata ove vlade, piše Politika Plus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa