Talijani prenijeli istarskim kolegama iskustva u liječenju kardiovaskularnih bolesti

0
Na studijskom putovanju sudjelovali su predstavnici hrvatskih i albanskih partnera i suradnika u projektu
Na studijskom putovanju sudjelovali su predstavnici hrvatskih i albanskih partnera i suradnika u projektu

Iskustva talijanske Regije Veneto u liječenju kardiovaskularnih bolesti, s obzirom na nižu stopu smrtnosti nego što je u Istarskoj županiji, temelj su buduće suradnje na edukaciji stručnjaka i građana između dvije regije u suzbijanju te pošasti.

Tamo se nudi širok spektar preventivnih programa, pa bi njihova iskustva trebalo primijeniti kod nas. O tome su, između ostaloga, sa svojim kolegama iz Veneta razgovarali zdravstveni djelatnici iz Istarske županije, koji su bili ovoga tjedna na studijskom putovanju u Italiji. Ovo je studijsko putovanje  organizirao Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, u sklopu EU projekta LOVE YOUR HEART - Adriatic cardiovascular diseases prevention network,  koji je financiran kroz program prekogranične suradnje IPA Adriatic.

Na ovom su studijskom putovanju sudjelovali predstavnici hrvatskih i albanskih partnera i suradnika u projektu: Opća bolnica Pula,  Istarski domovi zdravlja, ADRA Albanija, Škole Narodnog zdravlja Andrija Štampar, Zadarska županija, ZZJZ  Istarske županije, ZZJZ iz Dubrovačko-neretvanske županije, ZZJZ  Zadarske županije i Domovi zdravlja Zadar.

Za svog su boravka u Regiji Veneto posjetili tri zdravstvene ustanove: Casa di Cura Madonna della Salute di Porto Viro (RO), ULSS 14 Chioggia (VE), Ospedale Riabilitativo di Alta Specializzazione di Motta di Livenza (TV), priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa