Pazinski proračun: Gabrić za smanjenje najvećih plaća u gradskoj upravi

0
Stjepan Gabrić (HDZ)
Stjepan Gabrić (HDZ)

"Teška gospodarska situacija u gradu Pazinu i okruženju odražava se i na ostvarivanje poreznih prihoda i ostali prihoda Grada Pazina", dio je to zaključka izlaganja o izvršenju proračuna za 2013. godinu, koji je iznesen 24. listopada na 5. sjednici pazinskog Gradskog vijeća .

Naime, tri točke dnevnog reda sjednice odnosile su se direktno na gradski proračun. Raspravljalo se tako o Polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna za 2013. godinu; Prijedlogu prvih izmjena Proračuna za 2013. godinu te Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Pazina za 2013. godinu.

Sjednica pazinskog gradskog vijeća
Sjednica pazinskog gradskog vijeća
"Nije lako", zaključio je na kraju svog detaljnog i iscrpnog izlaganja voditelj Službe za unutarnju reviziju Roberto Ladavac, koji zamjenjuje pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun Maju Stranić Grah.

Ono što za građane može biti utješno je to da se unatoč smanjenju proračunskih rashoda izmjenama proračuna predlaže zadržavanje stečenih socijalnih prava i rashoda koji direktno utječu na standard građana.

Najveći problem za proračun jesu prihodi od prodaje gradskog zemljišta gdje je od planiranih 9,4 milijuna kuna prihoda ostvareno tek 443 tisuće kuna prihoda.

"Ne bih volio da se ovo dogodi u slijedećoj godini" komentirao je Stjepan Gabrić (HDZ) i predložio da se, ako je moguće, smanje plaće, barem, kako je rekao, one najveće. "Svjedoci smo da se u mnogim gradovima smanjuju plaće" dodao je Gabrić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa