Maloljetni biciklist teže ozlijeđen: Autobus s kojim se sudario tehnički neispravan

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 19. listopada oko 11.15 satu  na raskrižju Ulice Centar i Ulice Livadice u Medulinu, teže je ozlijeđen maloljetni hrvatski državljanin.

Nesreća se dogodila kada je maloljetnik upravljao biciklom, kolnikom Ulice Centar te je dolaskom do raskrižja s Ulicom Livadice, ušao u raskrižje, bez da je prethodno propustio vozila, koja su imala prednost prolaska. U tom je trenutku u raskrižje ušao autobus Mercedes, pulskih tablica, koji se kretao kolnikom Ulice Livadice nepropisnom brzinom, a kojim je upravljao 55-godišnjak iz Pule. Uslijed siline udarca, maloljetnik je pao na nogostup te je zbog zadobivenih ozljeda prebačen u OB Pula, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv dvojice sudionika nesreće pokreće se prekršajni postupak, a obzirom je utvrđeno da je autobus tehnički neispravan, prekršajni postupak pokreće se i protiv tvrtke iz Pule te odgovorne osobe u pravnoj osobi, izviejstila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa