U Pazinu sve više praznih poslovnih prostora

0
Sve više poslovnih prostora ostaje prazno
Sve više poslovnih prostora ostaje prazno

"Iznajmljuje se poslovni prostor", natpis je koji se sve češće može pročitati na natpisima u izlozima nekadašnjih trgovina. Naime, u Pazinu na potezu od autobusnog kolodvora do kaštela, svakim je danom sve više praznih poslovnih prostora.

Osim ugostiteljskih objekata koji i dalje opstaju, ostale djelatnosti postepeno zatvaraju svoja vrata pa sve više poslovnih prostora ostaje prazno, a sve je teže pronaći nove poduzetnike koji bi bili voljni unajmiti ili pak kupiti poslovni prostor.

Slika je to stvarnosti koja pokazuje sve lošiju gospodarsko stanje na Pazinštini. Naime, upravo je nedostatak razvoja gospodarstva jedan od razloga što je za slijedeću sjednicu Gradskog vijeća najavljen rebalans proračuna u čijem obrazloženju stoji kako se teška gospodarska situacija u gradu Pazinu i okruženju odražava se i na ostvarivanje poreznih prihoda i ostalih prihoda Grada Pazina.

Prijedlogom Prvih Izmjena Proračuna Grada Pazina za 2013. godinu predlaže se smanjenje visine prihoda i primitaka te rashoda i izdataka proračuna za 8,6 milijuna kuna, odnosno 10,28% u odnosu na početni plan Proračuna za 2013. godinu.

U izmjenama nije se mijenjao predviđeni iznos rashoda za subvencije koje se dodjeljuju poljoprivrednicima i obrtnicima te drugim malim poduzetnicima kao pomoć za pokretanje i razvoj gospodarske djelatnosti, no čini se da ni subvencije ni poticaji nisu dovoljni da bi se poljoprivrednici, obrtnici i poduzetnici usudili pokrenuti posao.

Djelatnici Grada morat će se dodatno potruditi iznaći načina kako motivirati i pomoći pokretanju gospodarstva Pazinštine, kako bi spriječili opasnost da i na zgradi Gradske uprave jednom ne osvane natpis "Iznajmljuje se". (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa