u puli održan memorijal 'šime buzov'

Foto Istarski policajci motociklisti najbolji u Hrvatskoj

Piše: Istarski.hr

27.09.2024 - 15:29

U Puli je održan Memorijal 'Šime Buzov', natjecanje najboljih policijskih motociklista. Oni su se ponovno okupili na Karolini te 14. put zaredom pokazali svoju spretnost i sposobnost upravljanja službenim motociklom. Pobjedu su odnijeli istarski policajci i ekipno i pojedinačno.

 

Ove godine okupilo se četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i Mobilne jedinice prometne policije te još dva motociklista iz Vojne policije.

Riječ je o sada već tradicionalnom natjecanju, koje se održava uoči Dana policije, u organizaciji Službe prometne policije Uprave za javni red i sigurnost i Službe za cjeloživotno obrazovanje Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je i Policijska uprava istarska.

Nakon minute šutnje za stradale kolege, policijski službenici su s motorom težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještine na posebno priređenom poligonu. Prolazak kroz poligon pratili su suci, a svaka greška kažnjavala se negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Zvonimir Mijačević iz PU istarske. Drugo mjesto pripalo je Slavu Lijiću iz PU osječko-baranjske, dok je treći bio Ivan Bosanac iz PU požeško-slavonske. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU istarske (Zvonimir Mijačević i Denis Brajković). Drugo mjesto osvojila je PU požeško-slavonska (Ivan Bosanac i Dominik Ivić), a treća je bila ekipa PU međimurske (Neven Ceilinger i Branimir Leko).

Pehare najboljim policijskim službenicima uručili su zamjenik načelnika PU istarske Božo Kirin i sestra preminulog Šime Buzova Dijana Blažević.

Memorijal se održava u znak sjećanja na policijskog službenika PU splitsko-dalmatinske Šimu Buzova koji je izgubio život kod Starigrada, dok je dolazio na natjecanje najboljih policijskih motociklista u Pulu. Njegove kolege s bolom u srcu održali su tad natjecanje te je ono od iduće godine dobilo naziv Memorijal 'Šime Buzov'.

Tweet

Posljednje novosti