'ZELENO-ŽUTI' SUTRA GOSTUJU U ŠIBENIKU

Moris Valinčić: Uvjeti na terenu odigrati će veliku ulogu

Piše: Siniša Žulić

26.09.2024 - 17:17
Moris Valinčić (foto: Milivoj Mijošek)
Moris Valinčić (foto: Milivoj Mijošek)

Samo jedan bod iz posljednja tri susreta svakako nisu rezultat koji je posljednje dane ‘zeleno-žute’ redove obojao svijetlim i veselim tonovima. Porazi protiv protivnika koji su po svojoj kvaliteti na razini istarskog prvoligaša svakako su trebali donijeti bolje rezultate, koji bi sigurno podigli razinu samopouzdanja, ali i mjesto na tablici.

Ovako, po onoj staroj priči, ‘zeleno-žuti’ su ponovno u borbi za sredinu ljestvice. Sutrašnji protivnik ponovno je onaj, ‘po mjeri’, barem što se kvalitete tiče, no bodovi neće doći ukoliko se ne poboljšaju prezentacije Istrinih nogometaša. Pogotovo se to odnosi na ofenzivni dio momčadi, s obzirom da je u prvih sedam kola postignuto teč četiri zgoditka, od čega je samo jednog postigao igrač koji je po vokaciji ofenzivac (Čuić). 

Mnogo preskakanja igre i pogreške u posljednjem dodavanju obilježili su posljednji minimalan poraz u Varaždinu, u kojem su ‘zeleno-žuti’ imali priliku sjever Hrvatske napustiti i u puno boljem raspoloženju.

- U posljednje dvije utakmice nismo uspjeli osvojiti bodove, ali vjerujemo da ćemo na našem sljedećem gostovanju doći do željenog rezultata, a to je pobjeda. Šibenik ima dobru i kompaktnu ekipu, s nekoliko zanimljivih igrača. Radimo intenzivno, a dan prije utakmice sve ide kako treba. To znači da dečki ozbiljno pristupaju zadatku i ponašaju se vrlo profesionalno. Motivirani su i žele reagirati na posljednje rezultate. Dolazimo iz razdoblja u kojem smo izgubili dvije utakmice, pa je normalno da osjećamo želju i radost povratka bodovima i pobjedama. Ako odigramo kao protiv Varaždina, možemo donijeti bodove kući. Jedan bod je dobar, ali trebamo ciljati na sva tri. U posljednje četiri utakmice, po mom mišljenju, zaslužili smo više bodova, rekao je na konferenciji za novinare prije puta u Šibenik trener Istre 1961 Paolo Tramezzani.

 

Na sutrašnjem gostovanju u Šibeniku, od 18 sati, Istrin strateg neće moći računati na Advana Kadušića, zbog tri žuta kartona, pa je izvjesno da će od prve minute na poziciji desnog bočnog nastupiti Moris Valinčić, povratnik nakon ozljede. S ekipom je u Dalmaciju putovao i novopridošli Luka Bogdan, no njegova forma nije još na razini da može biti od pomoći Tramezzanijevom sastavu.

- Šibenik je možda neočekivano dobro krenuo ove sezone, iako su mnogi mislili da će lako primati golove. Jasno je da nisu ista momčad koja je igrala u drugoj ligi. Doveli su nekoliko iskusnih igrača poput Santinija u napadu, Božića i Majića, koji su igrali u dobrim klubovima, pa je jasno da je njihova momčad puno ozbiljnija nego prošle sezone. Istina je da nas pobjeda protiv Šibenika ne bi puno podigla na tablici zbog gol-razlike, ali od nas se uvijek očekuje iskorak. Ponekad se stvari ne poklope i ne ostvariš rezultat, iako igraš dobro, no vjerujem da će nam se trud isplatiti tijekom sezone. Šibenik će svakako biti ozbiljan protivnik, a uvjeti na terenu sigurno će igrati ulogu, dodao je Moris Valinčić.

Eventualni poraz na Šubićevcu upalio bi 'žuti alarm’ na Drosini, iako se bodovna zaliha ne razlikuje značajno od prethodnih sezona u ovoj fazi natjecanja. Jer Istri nakon toga u Pulu dolaze uvijek nezgodni Osijek pa Dinamo i bilo bi dobro osigurati bodovnu zalihu koja će garantirati pristojnu udaljenost od HNL začelja.

Tweet

Posljednje novosti