puno sadržaja

Ovog tjedna niz događanja povodom Dana Općine Kanfanar

Piše: Istarski.hr

26.09.2024 - 13:38

Dan Općine Kanfanar, koji se svake godine obilježava oko blagdana svete Sofije 30. rujna, i ove će godine biti proslavljen nizom zanimljivih događanja u tjednu uoči samog Dana općine.

Nakon intenzivnog ciklusa događanja u Kanfanaru u proteklom razdoblju, i kraj će mjeseca rujna biti ispunjen zabavnim, kulturnih i rekreativnim sadržajima. U petak 27. rujna s početkom u 18 sati u Galeriji Malenica otvorit će se fotografska izložba pod nazivom „Kanfanarski portreti i pejzaži“, a riječ je o zajedničkoj izložbi fotografija kanfanarskih fotografa kroz koju će se prikazati različite lokacije, ali i osobe s područja Općine Kanfanar. Fotografije koje će na izložbi biti predstavljene prikupljene su prošle godine povodom obilježavanja 30 godina postojanja Općine Kanfanar, čime se željelo naglasiti činjenicu da općinu čine ljudi i pokazati koliko je ova općina bogata raznolikošću i brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama.

 

Sljedećeg dana, u subotu 28. rujna na streljani u Bubani održat će se već tradicionalno gađanje glinenih golubova kao interno natjecanje članova i prijatelja streljačkog kluba Sagitar. Tog će dana poduzeće Kamen d.d. proslavit i 70 godina postojanja i uspješnog poslovanja.

U znaku sporta i rekreacije program nastavlja i u nedjelju 29. rujna kada kreće vođeno pješačenje „Stopama svetog Martina“. Pod vodstvom kanfanarske udruge „Plank“, svi zainteresirani za ugodnu šetnju prirodom i upoznavanje nekih manje poznatih, a vrlo atraktivnih lokacija na području općine, pozivaju se da se pridruže ovom pješačenju koje kreće u 13:30 sati sa boćališta u Sošićima. Prijave i preuzimanje majica odvijat će se od 13 do 13:30 sati.  Srednje zahtjevna trasa dužine oko 6 kilometara prolazit će kroz razne zanimljive lokalitete, poput lokvi i pećina, a cilj je vrh brda sveti Martin na kojemu se nalazi i istoimena crkvica koja se ponosno uzdiže nad Limskim zaljevom. Ova je lokacija poznata i po prekrasnom pogledu na zaljev i okolno područje. Sve sudionike pješačenja očekuju majica i marenda.

Istoga dana u večernjim satima, s početkom u 19 sati, u župnoj crkvi svetog Silvestra u Kanfanaru održat će se koncert „Glazba za sva vremena“ na kojemu će nastupiti ženska klapa Agata iz Kanfanara kao domaćini, vokalna skupina Ad Libitum, vokalna skupina Theremines, vokalna skupina Arpa, vokalna skupina Cittanova Vocalensemble te PorFil Orkestar. Na programu će se naći djela W. A. Mozarta, P. Mascagnija, E. Elgara, E. Morriconea, Vangelisa… Ulaz na koncert je besplatan.

Na sam dan općine, u ponedjeljak 30. rujna, održat će se sveta misa u župnoj crkvi u 10:45 sati, kojom će ujedno proslaviti blagdan svete Sofije, kao i obilježiti početak nove školske godine te dan općine. Na dan općine održat će se i svečana sjednica općinskoga vijeća, na kojoj će po običaju biti nagrađeni i ovogodišnji laureati.

Tweet

Posljednje novosti