PLJESAK ZA JUNAKE

Jučer München, danas Banjole: amateri namučili veliki Dinamo

Piše: Siniša Žulić

25.09.2024 - 17:48
Dvoboj Luke Stojkovića i Vigana Hoxhe (foto: Srećko Niketić / PIXSELL)
Dvoboj Luke Stojkovića i Vigana Hoxhe (foto: Srećko Niketić / PIXSELL)

Kada se sastane momčad iz najjačeg ranga hrvatskog nogometa s četvrtoligašem u Kupu, fešta u malom mjestu kao što su Banjole jednostavno ne može izostati. No kada uz to dečki iz četvrtog ranga natjecanja postignu rezultat kakvog se ne bi posramili ni mnogi HNL-ligaši onda nastaje priča koja će se prepričavati još dugo vremena. Nogometaši Banjola odigrali su junački i hrabro te odličnim nastupom obilježili ovaj povijesni susret za svoj klub.

Nogometaši prošlosezonskog hrvatskog prvaka, pobjednika Kupa i aktualni sudionici Lige prvaka, zagrebačkog Dinama, pokušati će što prije zaboraviti svoj današnji boravak na jugu Istre. Iako su postigli ono po što su došli, a to je prolazak u osminu finala hrvatskog Kupa, prikazana igra i rezultat sigurno neće biti nešto na što će sjećanje trajati duže od prolaska kroz naplatne kućice prema Ipsilonu u Puli.

 

Na početku susreta izgledalo je kako će zagrebačka momčad očekivano lako riješiti svoju banjolsku prepreku. Već u 6. minuti susreta hrvatski prvak poveo je preko Darija Špikića, nakon što mu je loptu s desne strane proslijedio Pavić, a Dinamovo krilo s ruba kaznenog prostora pogađa u suprotni kut.Samo četiri minute kasnije nova je lopta u mreži domaćina. Ponovno je akcija išla po desnoj strani, a Špikić je ovog puta bio asistent kada je poslao prizemnu loptu koju je Sandro Kulenović zakucao u mrežu vratara Matka Tepšića. Očito zadovoljni sigurnim vodstvom gostujući su nogometaši opušteno nastavili odigravati susret, što su igrači Banjola umalo kaznili u 22. minuti, kada je lopta u Dinamovoj mreži, no nakon zaleđa. No, pravu euforiju oko tisuću i pol navijača izazvao je Alen Kamenicki u 34. minuti kada je Tomas Dadić glavom spustio loptu do neometanog Kamenickog koji lijepo pogađa za veliko oduševljenje tribina. Imali su i Zagrepčani nekoliko prilika za povećanje svog vodstva, no bez završnog učinka.

Veći dio drugoga poluvremena prošao je potom u terenskoj inicijativi zagrebačkog sastava, no najbolja hrvatska momčad nije uspijevala špronaći put do domaće obrane i na taj način osigurati mirnu završnicu ovog dvoboja. Koliko je voda došla do grla privremenog trenera Dinama Sandra Perkovića, dovoljno govori činjenica da je u nastavku bio prisiljen u igru ubaciti i nekoliko prvotimaca, a od 78. minute na teren je poslao i Brunu Petkovića te Josipa Mišića. Gosti su svoju pobjedu na Prematinki osigurali u 86. minuti kada je nakon ubačaja Ronaela Pierre-Gabriela s desne strane glavom loptu u mrežu zakucao Arijan Ademi. Mogli su ‘modri’ još povećati svoje vodstvo u idućoj minuti kada je Petković ukrao loptu domaćem vrataru Tepšiću, a povratnu loptu s nekoliko metara od praznog gola Juan Cordoba neobjašnjivo šalje preko vratnice.

Banjole - Dinamo 1:3 (1:2)

NK Banjole - GNK Dinamo Zagreb Rezultati uživo
Tweet

Posljednje novosti