REPREZENTATIVNE AKCIJE U LISTOPADU

Olić s popisa izostavio nogometaše Istre 1961. Trojica u kadru svojih reprezentacija

Piše: Siniša Žulić

25.09.2024 - 05:30
Ivica Olić (foto: Sanjin Strukić / PIXSELL)
Ivica Olić (foto: Sanjin Strukić / PIXSELL)

Mladi Vatreni nastavljaju s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj. Hrvatskoj slijede dvije utakmice na domaćem terenu u Koprivnici, 11. listopada protiv Andore te 15. listopada protiv Grčke. Izbornik Ivica Olić za ovu akciju pozvao je 23 igrača te je uputio 8 pretpoziva. Po prvi puta, nakon dugog vremena na popisu nema niti jednog igrača Istre 1961.

Nakon ozljeda u završnom dijelu prošle sezone Antonio Maurić i Moris Valinčić još uvijek traže pravu formu u ‘zeleno-žutim’ redovima, dok je sa spiska ispao i Mateo Lisica, koji je kod posljednje reprezentativne akcije bio na pričuvnom popusu.

 

- Pred nama su iznimno važne utakmice protiv Andore i Grčke. Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo. Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe. Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja, rekao je tom prigodom izbornik Ivica Olić.

No tijekom reprezentativne pauze sredinom listopada pozive za odaziv u svoje nacionalne selekcije dobila su tri igrača istarskog prvoligaša. Ville Koskija s finskom U-21 reprezentacijom čekaju ogledi sa Švicarskom i Crnom Gorom. Beyatt Lekoueiry pozvan je u 'A' reprezentaciju Mauritanije za susrete protiv Egipta, dok će Israel Isaac Ayuma braniti boje U-20 Nigerijske reprezentacije u susretima s Libijom.

Tweet

Posljednje novosti