za povijest

Foto Banjole spremne za spektakl, stiže ranjeni Dinamo. 'To je utakmica za gušt, nek' se čuje za nas!"

Piše: Siniša Žulić

24.09.2024 - 18:02
Posljednja 'šminka' banjolske Prematinke za nogometni spektakl (foto: Milivoj Mijošek)
Posljednja 'šminka' banjolske Prematinke za nogometni spektakl (foto: Milivoj Mijošek)

Dinamo je nagrada za cijelu prošlu sezonu i utakmica za gušt te da se čuje za naš klub koji je dosad uglavnom igrao niže lige i tek se u posljednje dvije sezone počeo dizati, riječi su trenera Banjola Dragana Tomića za naš portal, nakon što su trećeligaši s juga Istre saznali kako im na Prematinku dolazi aktualni državni prvak i pobjednik Kupa te jedan od sudionika ovogodišnje Lige prvaka. 

Nogometni stadion u Banjolama posljednjih je dana poprimio potpuno novo ruho. Podignute su privremene montažne tribine kako bi teren mogao primit što veći broj znatiželjnika koji žele pogledati povijesni susret za taj mali klub. Svi oni koji ne budu mogli biti sutra u Banjolama, susret će moći pratiti u prijenosu uživo putem kanala Max Sport 1 s početkom od 16 sati.

 

Dinamo je igrački tri klase iznad domaćina, no posljednje lošije igre i neočekivani rezultati uvukli su nesigurnost u modre redove.

- Sigurno da nije jednostavno. Mi smo se okrenuli već poslije zadnje utakmice prema sutrašnjoj Kup utakmici s Banjolama. Fokus nam je na toj utakmici i idemo to odraditi najbolje što možemo, rekao je uoči utakmice privremeni trener Dinama Sandro Perković te dodao:

- Mi smo apsolutni favoriti u toj utakmici, to je jasno. Međutim, isto tako smo svjesni činjenice da je Kup jedno hirovito natjecanje i priprema za tu utakmicu je maksimalno profesionalna. Radimo i na psihološkom i na fizičkim stvarima, tako da vjerujem da ćemo biti spremni sutra.

U redovima domaćina ovaj će susret propustiti povrijeđeni Marin Filipović koji je prije par dana operiran te od ranije ozlijeđeni Antonio Medvid i Andrej Benčić. Za sastav će međutim konkurirati Stefan Antanasković koji se vratio s turnira u Italiji, gdje je nastupio u selekciji Nogometnog središta Rijeka.

Zbog susreta Banjola i Dinama, u srijedu, 25. rujna, na snazi će biti privremena regulacija prometa, obavijestili su iz Općine Medulin. Tako će se dionicom od Kaštanježa do Centinere pretvoriti u jednosmjernu od 13 do 20 sati. Iz Općine apeliraju na vozače da ne zaustavljaju automobile na navedenom prolazu. Mjesta za prakiranje osigurana su na zelenoj površini na Kaštanježu, te na parkinzima škole i u Uvali Kanalić.

Tweet

Posljednje novosti