DRŽAVNO NATJECANJE DRAGOVOLJACA I VETERANA

Foto Ministar Tomo Medved iznenadio i Istrijanima uručio pehar za drugo mjesto

Piše: Istarski.hr

24.09.2024 - 16:40
Istarski predstavnici s ministrom Medvedom na proglašenju pobjednika
Istarski predstavnici s ministrom Medvedom na proglašenju pobjednika

Predstavnici UDVDR-a Istarske županije osvojili su drugo mjesto na 28. državnom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH održanog 21. rujna u Varaždinu. Ostali su na samo bod zaostatka za predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije, kojima je ovo treće uzastopno osvajanje prvog mjesta.

Sportsko natjecanje okupilo je više od 900 sudionika iz 20 županija. Sudionici su odmjerili snage u deset sportskih disciplina: boćanju, kuglanju, visećoj kuglani, streljaštvu, stolnom tenisu, sportskom ribolovu, šahu, elektronskom pikadu za muške, elektronskom pikadu za žene, te kartaškoj igri briškuli i beli.

 

Natjecanje, koje se odvijalo na raznim lokacijama u Varaždinu, Ludbregu, Ivanecu, Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama i Maruševcu, otvorio je državni tajnik državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Vekić. Svečanom proglašenju pobjednika u „Areni Varaždin” nazočio je, pak, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. On je, na opće iznenađenje istarskih predstavnika, predsjedniku županije podružnice UHVDR-a Miru Sošiću uručio pehar za osvojeno drugo mjesto.

„Uspjeh je to cijele ekipe, a posebno boćara i natjecatelja u elektronskom pikadu, koji su osvojili druga mjesta, kao i ženske ekipe u elektronskom pikadu i ribolovaca koji su osvojili treća mjesta“, napominju iz istarskog UDVDR-a.

Tweet

Posljednje novosti