središnja istra

Kako iskoristiti povećani interes za smještajem radnika? Pokazat će vam digitalni nomadi

Piše: Igor Radić

24.09.2024 - 04:15
Gosti će posjetiti i kuću vina u Gračišću (Snimio: M. Mijošek)
Gosti će posjetiti i kuću vina u Gračišću (Snimio: M. Mijošek)

Globalna zajednica digitalnih nomada okupit će se ponovno na Poluotoku od 30. rujna do 6. listopada u sklopu projekta ViNomad. Program pruža jedinstveno iskustvo izvorne Istre kroz vođene degustacije vina, lokalnu gastronomiju, aktivnosti u prirodi i radionice u jedinstvenim višenamjenskim prostorima te udobnom glamping smještaju na obiteljskom imanju Banki Green Village, najavljuju iz Turističke zajednice središnje Istre.

Osim dodatne promocije, cilj je i poučiti lokalno stanovništvo kako iskoristiti rastuću potražnju za dugoročnim smještajem. Tako će osnivači platforme za iznajmljivanje Nomad Stays, poduzetnici Mark Phillips i Linda McCall, voditi radionicu namijenjenu iznajmljivačima. Educirat će o oglašavanju na društvenim mrežama, prodaji i smještaju radnika koji posluju na daljinu, s naglaskom na unosnim prilikama za ruralna područja. Radionice će se odvijati u Kući vina u Gračišću, Kući od kobasica u Sv. Petru u šumi i Kući istarskog pršuta u Tinjanu.

 

Nora Walsh, nagrađivana turistička novinarka i autorica vodiča New York Timesa za rad na daljinu, predstavit će novi podcast „Živi i radi u središnjoj Istri“, koji sadržava intervjue s lokalnim stanovništvom, useljenicima i digitalnim nomadima u regiji.

„Tržište radnika na daljinu donosi gospodarske i društvene koristi. Veselimo se suradnji s istaknutim pojedincima globalnog pokreta digitalnih nomada i nastavku razvoja ove inicijative na našem području“, kaže Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre.

Ističe da su ovaj projekt pokrenuli želeći naglasiti opredijeljenost regije za „zeleni, aktivni i spori turizam“.

„Projekt ViNomad osobama koje rade na daljinu pruža rijetku mogućnost spajanja njihovih poslovnih života s uživanjem u eno i gastro ponudi te prirodnim ljepotama središnje Istre. To je utočište u kojem nalazimo ravnotežu između našeg posla i slobodnog vremena te je savršen bijeg za one koji cijene fino vino, dobro društvo i mir ruralne Istre,” kaže Tanja Polegubić iz tvrtke Saltwater Nomads, organizatorica događaja.

Podršku projektu pružaju i udruga Digitalni nomadi Hrvatska, a sufinancira je Hrvatska turistička zajednica. Podupiru ga, usto, Ministarstvo turizma i sporta te Turistička zajednica Istarske županije.

Zainteresirani za sudjelovanje na radionicama više informacija mogu pronaći prateći TZ Središnje Istre i DNA Croatia na društvenim mrežama ili na mrežnoj stranici Živi i radi u Središnjoj

Istri.

Tweet

Posljednje novosti