amfiteatar kao kulisa

Ovo su rezultati glavnih utrka 6. Pula Marathona

Piše: Istarski.hr

21.09.2024 - 23:57

Noćno izdanje šestog sportskog događaja Pula Marathon održano je u večeras, 21. rujna s početkom u 20 sati i to utrkama na 5km, 10km i 21km. Uoči utrka, 1500 trkačica i trkača okupilo se ispred Arene ne bi li na zvuk startnog pištolja krenuli trčati svojim dionicama. Osjećaj jedne posebne energije bio je u zraku, a glazba puna ritma davala je još veći poticaj brojnim trkačima koji su čekali svoj red za start. Trčati kroz tri tisućljetnu Pulu obasjanu instalacijama Visualia Festivala jedinstven je osjećaj koji su prepoznali brojni rekreativci i sportaši te se upustili u ovu pulsku avanturu. Doseći limit zacrtane brojke sudionika za ovu godinu, jednostavno je znak da su svi prepoznali da je taj jedinstven osjećaj trčati kroz Pulu na Pula Marathonu. To je naravno nemoguće opisati ali će vam brojni sudionici to sigurno znati prepričati. Naravno, još posebniji je i taj osjećaj kada utrčite ili ušetate, bodreni stotinama navijača, u cilj koji se nalazi u samoj Areni. Ovo je jednostavno najčarobnija utrka godine, kažu organizatori.

 

A evo i rezultata po utrkama 5, 10 i 21km u muškoj i ženskoj kategoriji:

U utrci na 5 kilometara prvi je u cilj ušao Gabriel Barac iz Triatlon kluba Rival iz Rijeke s vremenom 0:14:52, drugo mjesto osvojio je Sven Franjković iz AK Karlovac s vremeno od  0:15:03, a treću poziciju zauzeo je Mate Jakov Frančula iz AK Istra Pula s vremenom 0:15:32.

Na 5 kilometara, u ženskoj konkurenciji bila je najbrža Elena Bonafè iz CUS Ferrara iz Italije s vremenom 0:19:43, a slijedile su je Milica Gojko iz Triatlon kluba Pula s vremenom 0:20:08, a zatim Tajda Dolgan iz Atletskog kluba Pivka iz Slovenije s vremenom 0:20:35.

U utrci na 10 km prvi je došao Ambrož Rožman iz JK Tri Team-a iz Slovenije pretrčavši stazu u vremenu 0:36:24, zatim ga je slijedio Aleksa Maiković iz Triatlon kluba Anderba Nikšić s vremenom 0:36:39 i zatim Mark Surina iz TK Matulji s vremenom 0:38:23.

Na 10 kilometara u kategoriji žena, prva trkačica je bila Sara Superina iz AK Kvarner otrčavši stazu u vremenu 0:39:29, slijedile su je Eva Vignandel iz ASD Fiamme Cremisi iz Italije s vremenom od 0:43:04 i Marta Grubić Paver iz AK Fit s vremenom 0:43:48.

Rezultati za polumaraton su sljedeći: u muškoj skupini na prvo se mjesto popeo Boštjan Dolgan iz AK Pivka Slovenija s vremenom od 1:21:44, zatim na drugo  mjesto Ivan Ivanika iz Lauftreff Pichl iz BiH s vremenom 1:23:53 i zatim na treće mjesto Edin Čović iz G.T. elitni rekreativci s vremenom 1:24:04.

U ženskoj skupini najbrža je bila Sally Alexander iz Lingfield Running Club Engleska s vremenom 1:33:34, zatim Svetlana Blazevic iz Hrvatske s vremenom od 1:37:18 i na trećem mjestu je Maja Matić iz La Fit Slovenija s vremenom 1:38:57.

Sve ostale rezultate možete potražiti na linku: https://www.utrka.com/utrke/xica/2024/rezultati/

Pula Marathon je baš čarobna utrka za cijelu obitelj, s utrkama za djecu u petak i za one malo starije u subotu, a za svih tu je pregršt zabavnog programa te nezaboravan doživljaj na samom kraju s ciljem u prekrasnoj Areni, kažu organizatori.

Hvala svim sudionicima u prometu tijekom manifestacije što su imali strpljenja te posebna zahvala navijačima duž dionica koji su bodrili sudionike 6. Pula Marathona!

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun-om glavni su nositelji organizacije sportsko-rekreativne manifestacije 6. Pula Marathon, a ista se održava i uz pokroviteljstvo Grada Pule te partnera utrke Arena Hospitality Group.

Tweet

Posljednje novosti