Pomogao im Zagrepčanin: Dvojica Srba i Kosovar htjeli ilegalno preko granice

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 25-godišnjak iz Zagreba počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Naime, policajci su 5. rujna oko 21 sat, na cesti Buzet – Vodice, u blizini mjesta Mandaši, prilikom izlaska iz vozila VW Transporter, zagrebačkih tablica, zatekli 25-godišnjaka i trojicu stranaca, 53-godišnjeg i 45-godišnjeg državljanina Srbije te 48-godišnjeg državljanina Kosova.

Istraživanjem je utvrđeno da su trojica stranaca nezakonito ušla u Hrvatsku 3. rujna na području Dubrovačko – neretvanske županije, nakon čega su došli u Zagreb, gdje su se sastali s 25-godišnjim Zagrepčaninom. Mladić je znao da su trojica muškaraca nezakonito ušla u Hrvatsku te da žele nezakonito prijeći granicu sa Slovenijom tako da im je pronašao smještaj u Zagrebu. Slijedećeg dana, 5. rujna u poslijepodnevnim satima, 25-godišnjak je s trojicom stranaca krenuo prema Buzetu, a za usluge prijevoza i ostale troškove, muškarci su mu platili određenu količinu novca.

U nezakonitom prelasku preko državne granice, strance su spriječili policajci, koji su ih uhitili i radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, protjerali iz Republike Hrvatske rješenjem Policijske postaje Buzet. Radi sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, 25-godišnji Zagrepčanin predan je 6. rujna u večernjim satima u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa