Pazin dobio prometnog redara: Nikša Buretić kažnjava nepropisno parkirane

0
Prvi prometni redar u Pazinu je Nikša Buretić
Prvi prometni redar u Pazinu je Nikša Buretić

Suradnjom Grada Pazina i Policije uprave Istarske ovih je dana Pazin dobio prometnog redara u čijoj je nadležnosti obavljanje nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila te upravljanja prometom, s ciljem učinkovitog rješavanja prometnih problema u gradu, a time i povećanja kvalitete života Pazinaca. Službenim Rješenjem i uz dobivenu Suglasnost MUP-a Policijske uprave istarske potvrđeno je ispunjavanje svih uvjeta za obavljanje poslova prometnog redarstva za Grad Pazin.

Prometni redar bit će znatna pomoć u praćenju i reguliranju prometnih situacija koje se svakodnevno mogu dogoditi u gradu. Posebna pažnja posvetit će se čuvanju sigurnosti kretanja djece u prometu i nepropisnom parkiranju. Svojim radom pokušat će spriječiti brojne druge moguće prometne neugodnosti ne bi li se osiguralo sigurno kretanje u prometu osoba i vozila. Pored navedenog, prometni redar će tako obavljati i poslove nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, upravljanje prometom po potrebi, naplaćivat će kazne za nepropisno zaustavljeno i parkirano vozilo te izdavati prekršajni nalog sukladno zakonu. U nizu poslova obavljat će razne druge poslove po nalogu te izrađivati zapisnike i izvješća s terena.

Glavni cilj postojanja prometnog redarstva, poručuju iz Grada Pazina, nije kažnjavanje, već u prvom redu pomoć građanima, poput omogućavanje nesmetanog prolaza osobama koja guraju dječja kolica, odnosno kreću se uz pomoć invalidskih kolica. Prvi prometni redar u Pazinu je Nikša Buretić koji je zaposlenik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa