Ana Kolić Marković: Hrvatski Vukovarci skidaju ćirilične ploče, a hrvatski policajci na drugoj strani

0
Dvojezične latinično-ćirilične ploče
Dvojezične latinično-ćirilične ploče

"Vlast na čelu sa SDP-om, ni na jednom planu nije uspjela učiniti ništa pozitivnog. Dapače, zabrljali su u amabaš svemu: Hrvatska gospodarski tone, njihovi 'vrli' ekonomski stručnjaci predlažu rasprodaju svega što je ostalo vrijedno i rasterećenje krize prebacili jedino na građane.

Podsjetimo, većinske pakete profitabilnih hrvatskih tvrtki prodala je upravo Račanova vlada i eto vam sada: čije su skupo od nas sanirane banke, čiji je Hrvatski telekom, Pliva, osiguravajuće kuće,itd.?

Sadašnja vlast nastavlja tekovine Račanove vlasti uz bitno neosjetljiviju socijalnu komponentu. Kolektivnim ugovorima koje nudi svojim radnicima Vlada im jasno pokazuje koliko ih prezire. Naravno, velike poslodavce i financijske moćnike ta ista vlada itekako poštuje.

Počinje velika eksploatacija nafte i plina u Jadranu - zatvorenog mora u kojem će svaka eko-katastrofa biti kraj ovog Jadrana. Gdje su lokalne eko-udruge, iz Istre recimo, da se jave, ako smiju i zašto se snažnije ne suprotstave ovakvim i sličnim štetnim odlukama vlade, poput Plomina 3 na ugljen, čak i ako su financijski potpomognute od strane lokalnih koalicijskih partnera iz vlade.

Školstvo je u sukobu sa javnošću i strukom – zbog zdravstveno odgoja. Vlada RH u sukobu sa EU - Lex Perković i pokušaj zaštite samih sebe. Razne udruge koje plaćamo i veliki dio vlasti s podsmijehom gledaju na branitelje pa se iznenade na par zvižduka i znakova negodovanja.

Ana Kolić Marković (Foto: Arhiva)
Ana Kolić Marković (Foto: Arhiva)
Pad povjerenja Hrvata u Vladu

Predsjednik RH - bivši i sadašnji - drže savjetnike iz veoma upitnih miljea. Ono u čemu jesu uspjeli jest sramota: Hrvat na Hrvata - hrvatski Vukovarci skidaju ćirilične ploče, a hrvatski policajci na drugoj strani.

Ono u čemu jesu uspjeli jest, nasreću, strmoglavi pad povjerenja Hrvata i njihovih vlastitih glasača u koalicijsku Vladu. Opet nasreću, ono u čemu jesu uspjeli su mnogobrojne svađe u njihovim vlastitim redovima, u borbi za moć.

Uništili su kredibilitet Hrvatske, ono malo što je ostalo od njega, štiteći komunističku ostavštinu UDBE i njihovih nasljednika prisutnih na hrvatskoj političkoj sceni. Ustvari, radeći protiv hrvatskog naroda, trenutna vlast i njihovi sateliti rade protiv sebe samih i uništavaju vlastite snage, no nije sigurno jesu li toga svjesni.

Jedinstvo Hrvatske

Pogrešni će potezi Kukuriku koaliciju znatno oslabiti, uostalom već i jesu, te je jasna  nezaobilazna nužnost da se moderna hrvatska desnica ujedini - upravo onako kako je Ruža Tomašić, predsjednica HSP AS to i predložila. A pokazalo se na proteklim EU izborima, da ju hrvatski građani najviše cijene jer predstavlja glas naroda, a ne elita.

Nositelji takvog hvale vrijednog prijedloga, osim Ruže Tomašić i HSP AS-a, moraju biti i sve druge stranke i asocijacije sličnih svjetonazora kako bi narod prepoznao opću potrebu za Jedinstvom Hrvatske.

Samo onda i tek onda će se vratiti  povjerenje ljudi u političke odluke koje će nesumnjivo biti usmjerene na dobrobit Hrvata i svih građana ove zemlje. Svi oni koji na bilo koji način kritiziraju ili umanjuju značaj ovom prijedlogu, ne podržavaju Jedinstvo Hrvatske i vraćanje njenog dostojanstva! Jer još Hrvatska ni propala dok mi živimo!", stoji u priopćenju Ane Kolić Marković, predsjednice Županijskog vijeća Istarske županije HSP dr. Ante Starčević i dopredsjednice Glavnog stana HSP dr. Ante Starčević.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa