Uhvaćeni istarski Bonnie i Clyde

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da su 24-godišnjakinja iz Rovinja i 25-godišnjak s područja Medulina zajedno počinili kazneno djelo teške krađe. Osim toga, djevojku se tereti za još dva kaznena djela krađe, dok se mladića sumnjiči da je počinio još jednu tešku krađu te dva kaznena djela krađe.

Naime, policijski službenici su 21. kolovoza oko 3:30 sati, u Palisinoj ulici u Puli, uočili dvije osobe, koje su, kada su ugledale službeno policijsko vozilo, pobjegle u obližnje žbunje. Policajci su ubrzo sustigli djevojku i mladića te su kod njih pronašli predmete, koji potječu od kaznenih djela, kao i predmete koje su osumnjičeni koristili za počinjenje imovinskih delikata. Istraživanjem je utvrđeno da su mladić i djevojka tijekom noći provalili u automobil Renault 4, pulskih registracijskih oznaka, koji je bio parkiran u De Franceschijevoj ulici te su iz njega otuđili nekoliko litara goriva.

U nastavku istraživanja, policijski službenici su utvrdili da je 24-godišnjakinja počinila još dvije teške krađe. Prvo je 3. kolovoza u poslijepodnevnim satima provalila u apartman u Fachinetijevoj ulici, a potom se 6. kolovoza u noćnim satima popela preko balkona i kroz otvorena vrata ušla u stan u Šenoinoj ulici. U prvom slučaju otuđila je parfeme, novac, dokumente i bankovne kartice i time oštetila dvoje državljana Poljske za nekoliko tisuća kuna, dok je u drugom slučaju otuđila mobitele, novac i tenisice te je time oštetila 37-godišnjaka iz Pule za više tisuća kuna.

Nadalje, policijski službenici utvrdili su kako je 25-godišnjak počinio još jednu tešku krađu i dvije krađe. Naime, sredinom kolovoza provalio je u skladište u Gervaisovoj ulici, odakle je otuđio plinsku bocu i motornu pilu te je time oštetio 30-godišnjaka iz Peroja za nekoliko tisuća kuna. Prvu krađu mladić je počinio 26. srpnja, kada je kroz otvoreni prozor ušao u kuću De Franceschijevoj ulici i otuđio prijenosno računalo. Time je 56-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna. Drugu krađu počinio je 11. kolovoza, kada je u Ulici Jelušićev prilaz, iz otključanog automobila Audi A6, pulskih registracijskih oznaka, otuđio radio uređaj i time oštetio 54-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

Protiv mladića i djevojke podnosi se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA