Zbog pucanja cijevi zabrana kupanja sjeverno od fažanskog lukobrana

0
Donijeta je privremena zabrana kupanja u kupališnoj zoni sjeverno od Fažanskog lukobrana te se kupače ima obavijestiti istaknutom crvenom zastavom
Donijeta je privremena zabrana kupanja u kupališnoj zoni sjeverno od Fažanskog lukobrana te se kupače ima obavijestiti istaknutom crvenom zastavom

Komunalno poduzeće Pula Herculanea obavještava građane da je uslijed velikog opterećenja unutar CS Badel (sjeverno od Fažanskog lukobrana) došlo do pucanja tlačnog voda, a tako nastala incidentna situacija zahtijeva žurnu sanaciju uz kontrolirano ispuštanje fekalnih otpadnih voda putem havarijskog ispusta u more.

Početak radova na sanaciji tlačnog voda predviđa se za 22. kolovoz u ranim jutarnjim satima, a započet će s iskopima i drugim potrebnim radnjama u krugu objekta crpne stanice. Ukoliko bude potrebno  radovi  će se nastaviti osposobljavanjem havarijskog ispusta na plaži uz parkiralište. Planirano trajanje radova je 24 do 48 sati. Za vrijeme radova spriječit će se  izlijevanje fekalija u okolni teren cisternama.

Slijedom iznijetog nužno je donijeti privremenu zabranu kupanja u kupališnoj zoni sjeverno od Fažanskog lukobrana te se kupače ima obavijestiti istaknutom crvenom zastavom. Osim istaknute crvene zastave biti će izvješene i obavijesti na stranim jezicima o zabrani kupanja, kao i dežurstvo na samoj plaži. Zona zabrane kupanja u moru obuhvaća  područje sjeverno od fažanskog lukobrana na plaži uz veliko parkiralište, u dužini od 150 metara. Istovremeno će se ispitivati kakvoća mora u kontinuiranom tijeku, a odmah po zadovoljavajućim rezultatima ukinuti će se zabrana kupanja na predmetnoj plaži te će se izvijestiti javnost putem medija.

Sve poduzete radnje u skladu su s Državnim planom za zaštitu voda i Operativnim planom mjera za slučaj izvanrednih i iznenadnih onečišćenja voda za kanalizacijski sustav Pula Sjever, stoji u priopćenju Herculaneee.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI INŽENJER/DIPLOMIRANA INŽENJERKA ARHITEKTURE

Do: 14.08.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KAMENOKLESARSKI/A RADNIK/ICA

Do: 14.08.2020.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA PEKARSKIH PROIZVODA

Do: 14.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA