Lažno prijavio krađu Mercedesa kojim je njegov prijatelj izazvao sudar

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 40-godišnji državljanin Švicarske počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Naime, državljanin Švicarske je 19. kolovoza prijavio kako mu je, za vrijeme održavanja festivala u Štinjanu, netko otuđio torbicu s novcem i ključevima od osobnog automobila Mercedes 200 SLK, švicarskih registracijskih oznaka. Muškarac je također prijavio da mu je otuđen i automobil, obzirom se Mercedes nije nalazio na mjestu gdje ga je parkirao.

Provedenim istraživanjem, utvrđeno je kako se Mercedes nalazi u prostorijama HAK-a u Puli te da je 40-godišnjak lažno prijavio krađu automobila i torbice. Naime, 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima, na cesti koja vodi prema štinjanskoj luci, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a koju je izazvao vozač u Mercedesu 200 SLK, švicarskih registracijskih oznaka. Vozač je u oštrom zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad automobilom i prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje je udario u Mitsubishi Carismu, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak s područja Barbana. Mitsubishi je od siline udarca odbačen van kolnika, u nisko raslinje, a vozač Mercedesa se, nakon što je izazvao prometnu nesreću,  udaljio s mjesta događaja te je automobil pronađen napušten u naselju Štinjan. Djelatnici HAK-a prevezli su vozilo u svoje prostorije, a istraživanjem je utvrđeno kako je nesreću izazvao 40-godišnji državljanin Švicarske, prijatelj od Švicarca, koji je vlasnik vozila i koji je prijavio krađu.

Protiv 40-godišnjeg švicarskog državljanina podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku, dok se protiv Švicarca, koji je izazvao prometnu nesreću, pokreće prekršajni postupak, izvijestila je istarska policija.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA