Kako sudjelovati na beatifikaciji vlč. Bulešića: Do 1. rujna prijavite se svojim župnicima

0
Miroslav Bulešić
Miroslav Bulešić

Organizacijski odbor za pripremu slavlja Beatifikacije sl. Božjega Miroslava Bulešića, svećenika iz Čabrunića u Istri, ubijenog 1947. godine u Lanišću,  raduje se velikom zanimanju vjernika koji žele sudjelovati na beatifikaciji 28. rujna u pulskoj Areni, te ujedno zahvaljuje svim hodočasničkim grupama koje su već potvrdile svoj dolazak.

Organizacijski odbor također podsjeća kako je za sudjelovanje na slavlju potrebno prijaviti se kod svojih župnika do 1. rujna, budući da je za ulaz u Arenu potrebna ulaznica. Ulaznice koje će biti potpuno besplatne potrebne su zbog toga što je broj mjesta u Areni ograničen,  te radi bolje organizacije same proslave (osiguranja sigurnosti i reda prilikom slavlja).

Mole se stoga svi ljudi dobre volje koji žele prisustvovati ovom znakovitom i iznimno važnom događaju da se što prije jave svojim župnicima kako bi oni pravovremeno prijavili hodočasničke grupe Uredu za javnost Porečke i Pulske biskupije. Nakon 1. rujna ulaznice će biti raspodijeljene i poslane na adrese župa.

Župnici mogu prijaviti svoje grupe putem obrasca kojeg mogu pronaći na webnoj stranici: www.miroslavbulesic.hr/prijave. Osim putem weba, podaci o prijavi (ime župe, naziv nad/biskupije, adresu, ime voditelja grupe, broj hodočasnika i kontakt) mogu se dostaviti na adresu: Porečka i Pulska biskupija, Beatifikacija Miroslava Bulešića, Dobrilina 3, 52440 Poreč, poslati na broj faxa 052/451-785, na e-mail: info@miroslavbulesic.hr ili javiti u Ured za javnost na broj telefona 052/635-417.

Svećenici također trebaju svoj dolazak potvrditi u Uredu za javnost Porečke i Pulske biskupije kako bi im pravovremeno poslali akreditaciju za ulazak i za koncelebraciju na euharistijskom slavlju.

U iščekivanju susreta u Areni - simbolu prvih kršćanskih mučenika, neka nas svih prati zagovor budućeg blaženika vlč. Miroslava Bulešića i njegova duhovna oporuka „Moja osveta je OPROST!“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa