tranzitni centar sjeverne istre

Razmahala se cestogradnja u Buzetu. Dovršava se krug oko grada (foto)

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Razmahala se cestogradnja na području Buzeta. 

Ovih dana dovršavaju se radovi na zaobilaznici, što je jedan od ključnih projekata za Buzeštinu. Kako ističe gradonačelnik Damir Kajin, oko Buzeta se stvara cestovni ring ili krug, koji će promet izmjestiti iz centra grada na periferiju.  

"Ne trebamo zaboraviti da 22 do 23 poto svih posjetitelja koji ljeti dolaze u Istru dolaze preko graničnih prijelaza Požane i Sočerga, dakle preko Buzeta. Osim toga, tu je promet od zapada Istre prema Rijeci. Do sada su se svi oni kretali isključivo kroz Buzet i prigradske ceste, a sada će ići okolo", ističe Kajin, dodavši da je dodatni plus sigurnost.

 

Danas se u Buzetu očekuje dolazak ministra Olega Butkovića, u čijem je mandatu jako puno toga napravljeno, koji će označiti početak radova na Riječkoj ulici, jednoj od glavnih buzetskih prometnica, kojoj slijedi sveobuhvatna rekonstrukcija. 

"Još dva važna cestova projekta su dionica od Motovuna prema Ponte Portonu, gdje je u tijeku adaptacija, a uskoro se očekuje i početak radova na cesti od Buzeta prema Motovunu", ističe Kajin.

Zaobilaznica je, inače, praktički gotova. Jučer se počeo postavljati asfalt, ali su radovi prekinuti zbog lošeg vremena. Prvotni rok je, inače, znatno probijen, jer su radovi počeli u rujnu 2022. i trebali su trajati devet mjeseci. 

Radovi u Riječkoj ulici počinju 8. travnja. (I. Balen)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa