stancija buršić

TEĆI, ISTI, PITI Dođite na uskrsnu špaletu u Vodnjan

0
Foto: TZ Vodnjan
Foto: TZ Vodnjan

Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja na Stanciji Buršić u Vodnjanu od 11 do 20 sati održat će se tradicionalna gastro manifestacija Vodnjanska špaleta. Po cijeni od 10 eura  moći će se kušati bogat tradicionalni meni, koji se sastoji od fritaje sa šparugama, palente s travama i začinskim biljem, kapuza, špalete, fuža sa šugom od špalete i maneštre.

 

Uoči manifestacije tradicionalno u 10 sati počinje utrka Teći, isti piti, sa startom i ciljem u Vodnjanu. Održat će se šest utrka: prva je Špaleta run, a zadnja Olive oil run u vodnjanskom masliniku Oio Vivo. Trčat će s ešest kilometara po maslinicima i makadamu, a sudionici se, ovisno o godinama, mogu prijaviti u pet kategorija. Kotizacija iznosi 15 eura. 

Bit će organiziran i kutak za najmlađe te animacija uz Zemlju zabave, a sudionici će se moći okušati i u jahanju konja s Ranča Barba Tone. Da špaleta dobro legne na želudac, potreban je glazbena podloga, koju će osigurati Serđo Valić i Alfa Time Band. Osim toga, predviđene su i vođene ture buggyjem po Vodnjanštini. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa