nagrada Texsom

Istarskom vinu platinasta medalja u Teksasu

0
Marko Fakin (Foto: Facebook)
Marko Fakin (Foto: Facebook)

Marko Fakin i Bety Prodan Fakin ciljano su poslali vina na ocjenjivanje za nagradu Texsom, a riječ je o ocjenjivanju fokusiranom na biznis. Od 927 klasificiranih vina iz cijeloga svijeta, tek 44 su dobila Judges Selection nagradu. Fakinova malvazija iz berbe 2022. dobila je platinastu medalju, piše Dobra hrana.

 

Texsom se svake godine organizira u Teksasu kako bi profesionalci, odnosno ugostitelji i trgovci, dobili relevantnu valorizaciju vina za predstojeću sezonu.

Inače, Texsom organizira i najveću edukacijsku konferenciju za vinske profesionalce u Americi. Osnivač i producent te konferencije, master sommelier James Tidwell sudi i na Decanterovim vinskim nagradama.

Texsom se predstavlja kao najselektivnije ocjenjivanje u Americi. Godišnje se prijavi nekoliko tisuća vina, od kojih se klasificira oko tisuću. Fakinov Teran iz 2022. na Texcomu je dobio Judges Selection nagradu, ekvivalent nagradi Best in Show na Decanteru, tako da je proglašen najboljim vinom u svojoj kategoriji (ovdje sortno crno vino - ostale sorte).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa