DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA

Buzećani napustili teren u Krnici. Čekaju ih teške kazne

0
Seniorska momčad Buzeta (FOTO: NK Buzet / facebook)
Seniorska momčad Buzeta (FOTO: NK Buzet / facebook)

Nogometaši Buzeta, nezadovoljni suđenjem, napustili su travnjak u susretu 15. kola Druge županijske nogometne lige na gostovanju u Krnici protiv momčadi Arne Peruški. Susret je prekinut u 37. minuti kada su se gostujući igrači odlučili povući s terena i završiti susret pri vodstvu domaćina od 1:0. Buzećani su zgoditak primili iz kaznenog udarca već u 6. minuti kada je gostujući vratar Stefan Majcan oštrim prekršajem omogućio Nikoli Mišiću da svoju momčad dovede u vodstvo s bijele točke. Buzetski nogometaši nisu negativno reagirali na tu situaciju, jer je prekršaj bio opravdan, no grubo su reagirali u narednim situacijama prema sucu Sandiju Orbaniću, od kojih smatraju da su oštećeni za kazneni udarac kada udarac Amara Mujagića prema domaćim vratima, po njihovom mišljenju netko od domaćih obrambenih igrača zaustavlja rukom, a glavni sudac to nije okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu. 

Kulminacija je uslijedila u 35. minuti kada drugi žuti, isključujući karton, zbog prekršaja na centru igrališta zarađuje Nikola Petković, a prema buzetskim nogometašima, glavni sudac utakmice u tom trenutku vrijeđa njihovog maloljetnog igrača kako će ga ošamariti pred svima. Prijetnja je nakon sitnog prigovora upućena igraču koji u dosadašnjoj karijeri nije dobio ni jednu javnu opomenu. Buzetski nogometaši nisu se mogli pomiriti s tom činjenicom i nakon novih uvreda i isključenja njihovog trenera Vanje Jurade, koji je na utakmici bio u svojstvu predstavnika ekipe, odlučili su da neće nastaviti utakmicu, te je sucu Orbaniću preostalo samo da prije predviđenog vremena odsvira kraj. 

- Žao mi je što se to dogodilo. No međutim bilo je nekoliko situacija na koje su naši igrači morali reagirati, ali ne na takav način. Dečki su mi prenijeli kako tijekom utakmice nije sviran čisti kazneni udarac za našu momčad, nakon što je protivnički igrač rukom zaustavio put lopte u gol, gdje je trebao biti kažnjen i crvenim kartonom, a bilo je i još nekoliko vrlo dvojbenih situacija. Posebno ne opravdavam da se sudac neprimjerenim riječima i prijetnjama obraća našim igračima. Uzavrelih glava i očito pod emocijama, naši nogometaši reagirali su na način na koji nisu smjeli, rekao je o nastaloj situaciji predsjednik Nogometnog kluba Buzet Elvis Medica.

 

Sukladno Disciplinskom pravilniku Hrvatskog nogometnog saveza Buzećane čekaju teške kazne. Predstavnik ekipe koji je naložio napuštanje travnjaka može biti kažnjen zabranom obavljanja funkcije u trajanju do jedne godine. Igrači koji su napustili travnjak mogu se kazniti zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do godinu dana, a klubu prijeti oduzimanje do šest bodova.

- Vjerujem kako to neće utjecati na naš daljnji tijek natjecanja, iako će nam sigurno biti jako teško, jer imamo jako kvalitetan omladinski pogon i dečke koji su se i do sada dokazali da mogu nastupati u ovom rangu natjecanja, dodaje Medica.

Buzetska momčad nakon 15. odigranih kola posljednja je na tablici Druge županijske lige, dva boda manje od najbližih konkurenata na tablici Valbandona ‘72 i Purisa iz Svetog Petra u Šumi. U dosadašnjem tijeku prvenstva već su kažnjeni oduzimanjem tri boda zbog nedolaska na susret 12. kola krajem studenog prošle godine u Sveti Petar u Šumi na susret protiv Purisa. Ovo je sigurno veliki udarac ambicijama i nastojanjima Nogometnog kluba Buzet da pokušaju zadržati ostanak u drugoligaškom društvu s obzirom da će iz ovog ranga natjecanja na kraju sezone ispasti najmanje četiri momčadi. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa