Pazinska etno grupa Veja na Viljandi Folk Festivalu u Estoniji

0
Veja
Veja

Pazinska etno grupa Veja sljedećeg će tjedna nastupiti na Viljandi Folk Festivalu - najpoznatijem estonskom festivalu world music glazbe. Mladi će pazinci u Estoniji održati dva koncerta na dvije različite pozornice predstavljajući pritom svoje glazbeno stvaralaštvo u kojem uspješno povezuju istarsku etno glazbu s modernim instrumentima i aranžmanima.

Viljandi folk festival (www.folk.ee) održava se svake godine krajem srpnja u Estoniji i najveći je takav festival na baltiku. Okupljajući glazbenike iz cijelog svijeta profilirao se u renomirani festival koji će ove godine u četverodnevnom izdanju na 8 pozornica predstaviti 200tinjak glazbenika i glazbenih skupina koje, svaka na sebi svojstven način, izvode i obrađuju etno glazbu.

Dosadašnjim turnejama po Francuskoj i europskim zemljama u sklopu Archeo.S projekta Veja je postigla zapažen odziv i pozitivne komentare publike i struke što ih je potaknulo na dovršavanje CD-a koji uskoro izlazi, ali i na stvaranje novih pjesama slijedeći svoju viziju.

Poziv na sudjelovanje u festivalu dobili su od kolega glazbenika s kojima više godina surađuju na etno projektima poput TradInEtno festivala u Pazinu, te Ethno Croatia, Ethno Sweden i Ethno France u tim europskim zemljama. Na svo putu di Estonije Veja će se zaustaviti u poljskim Gliwicama gdje će održati jutarnji koncert na glavnom gradskom trgu.

Grupu Veja čine Goran Farkaš, Saša Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić i Sebastijan Demark, uz dizajnera zvuka Marijana Jelenića. Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće. Veja želi publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove pretke. Veju možete poslušati na www.soundcloud.com/vejamusic, a više informacija potražiti na web stranicama www.vejamusic.com ili Facebook profilu www.facebook.com/vejamusic.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa