Prometna nesreća u Poreču: 25-godišnji vozač Golfa imao 0,9 promila alkohola u krvi

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 19. lipnja oko 20,30 sati kod igrališta u turističkom naselju u Poreču, teško su ozlijeđene četiri osobe.

Nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak s područja Tar-Vabrige upravljao VW Golfom, pulskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,9 promila. Ulaskom u oštri i nepregledni zavoj, mladić je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad automobilom te je Golf sletio van kolnika na travnatu površinu, gdje se nastavio nekontrolirano kretati i rotirati, a potom je udario u stablo.

U nesreći je teško ozlijeđen vozač i troje suputnika iz Golfa, 22-godišnjak i 24-godišnjak s područja Poreča te 18-godišnjak s područja Tar-Vabrige. Radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 25-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava.

Za vrijeme trajanja očevida, od 21.57 do 1.28 sati, dionica županijske ceste od raskrižja za ugostiteljski objekt do raskrižja s cestom D-75, bila je zatvorena za promet, izvijestila je istarska policija.

Četvorica mladića stradala u prometnoj nesreći kraj Poreča, jedan kritično

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa