Proteklog vikenda Pagubice proslavile dan svog zaštitnika Sv. Antuna Padovanskog

0
Glazba i ples u Pagubicama
Glazba i ples u Pagubicama

Proteklog vikenda Pagubice proslavile su svog zaštitnika Sv.Antuna Padovanskog. Tako se u okviru proslave u  petak 14. lipnja odigrao turnir u mori na kojeg se prijavilo 12 parova. Nakon razigravanja po skupinama te polufinala i finala, prvu nagradu, pršut, osvojili su Đani Škrgat i Vinko Andrejević, koji su u finalu pobjedili Rinalda Šestana i Mladena Ćusa, koji su za osvojeno drugo mjesto osvojili sir.

U subotu se održao jubilarni 10. susret svirača i pjevača "Nadalinu u pohode". Susretom se čuva spomen na svestranog pučkog svirača i velikog njegovatelja istarskih tradicijskih vrijednosti, Boža Bernobića svima poznatijeg kao Nadalin iz Pagubic. Program je vodio Alfredo Kocijančić, a nastupilo je 40-ak svirača iz svih krajeva Istre.

Susret je prigodnim riječima otvorio načelnik općine Cerovlje Emil Daus koji je ujedno pohvalio Udrugu mladih Pagubice kao najaktivniju udrugu općine Cerovlje.

U nedjelju se odigrao turnir u stolnom tenisu na kojem se natjecalo 16 igrača. Razigravanje po skupinama dalo je 8 četvrtfinalista, a nakon finala pokazalo se da je najbolji Filip Baša. Drugo mjesto osvojio je Denis Glavinić, treće mjesto Goran Lukež te četvrto Mladen Šćulac. Njima su osim pehara uručene i nagrade sponzora. Organizator događanja je Udruga mladih Pagubice, pokrovitelj Općina Cerovlje, medijski pokrovitelj Radio Istra. Medijski su podržali TV Nova Pula te portali istarski.hr i ipazin.net.

Načelnik Općine Cerovlje Emil Daus
Načelnik Općine Cerovlje Emil Daus

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa