Predstavljena 13. sezona Kazališta Ulysses: Shakespeare u Kremlju Ive Štivičića ovogodišnji premijerni naslov

0
Iz predstave Odisej
Iz predstave Odisej

Na konferenciji za medije, 18. lipnja u Hrvatskom novinarskom društvu predstavljena je 13. sezona kazališta Ulysses. Konferenciji su prisustvovala brojna ovogodišnja Ulyssesova lica, a video-linkom se javio i osnivač Ulyssesa, Rade Šerbedžija, najavivši da 13. sezona počinje 6. srpnja, a završava 25. kolovoza, istaknuvši pritom da gledatelje ponovno očekuje jedinstveno kazališno iskustvo.

Ovogodišnja premijera zakazana je za 2. kolovoza, a radi se o “Shakespeareu u Kremlju” Ive Štivičića, kojemu je ovo, nakon “Pijane noći 1918” druga suradnja na Brijunima. Režiju premijernog naslova potpisuje Lenka Udovički, a projekt je koprodukcija Kazališta Ulysses i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad čiji je ravnatelj, Aleksandar Milosavljević, ovom prilikom istaknuo zadovoljstvo suradnjom.

Trinaestu Ulyssesovu sezonu na Brijunima otvara 6. srpnja Zagrebačka filharmonija s koncertom “Salsa Filarmonica” koju su najavili glazbenik Ricardo Luque te voditeljica odnosa s javnošću Zagrebačke filharmonije, Mirjana Ljubičić. Lenka Udovički, umjetnička voditeljica Kazališta Ulysses, najavila je ovogodišnji kazališni program, srpanjske reprize kultne predstave “Kralja Leara” i “Odiseja” Gorana Stefanovskog, te “Pokojnika” Branislava Nušića i Brechtova “Zadrživog uspona Artura Uija” koje će igrati u kolovozu.

Iz predstave Kralj Lear
Iz predstave Kralj Lear
Književnik Milan Rakovac predstavio je  program “SubLit Caffe – Vrisak stiha 1913 – 2013”, pjesničku večer koja će se održati u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu, 19. srpnja. Dan kasnije, tvrđava Minor na Malom Brijunu ugostit će koncert Amire Medunjanin koja će, pored bosanskohercegovačkih sevdalinki, izvesti i tradicijske pjesme s područja Makedonije i Crne Gore.

Program 13. Ulyssesove sezone dostupan je na vebnoj stranici www.ulysses.hr, a produkcija je od ove godine najavila i mogućnost online rezervacije i kupnje karata, kako bi svojoj vjernoj publici olakšala put prema kazalištu na Brijunima.

 Lenka Udovički
Lenka Udovički

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa