Demetlika pridobio i Hrvatske laburiste

0
Članovi novog saziva Gradskog vijeća Labina s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima
Članovi novog saziva Gradskog vijeća Labina s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima

Valter Poropat (IDS) ponovo je izabran za predsjednika Gradskog vijeća Labina, na konstituirajućoj sjednici održanoj 18. lipnja. Podržalo ga je 10 od 17 vijećnika, osam iz predizborne koalicije IDS-HSU-HNS, zatim Rasim Halilović iz BDSH, koji je s IDS-om potpisao postizbornu koaliciju, te Wiliam Negri iz Hrvatskih laburista. Demetlika je tako svoju poziciju u Gradskom vijeću dodatno ojačao i Hrvatskim laburistima, na čijoj se listi inače nalazi nekoliko Demetliki izrazito nesklonih osoba. Negri je u Gradsko vijeće ušao kao zamjena za nositeljicu liste Nansi Tireli koja je svoj mandat stavila u mirovanje.

Kandidat oporbenih vijećnika za predsjednika Gradskog vijeća bio je Silvano Vlačić. Za njega je glasalo sedam vijećnika – tri SDP-ova, te nezavisni Silvano Vlačić, Klaudio Korva, Darko Martinović i Mladen Bastijanić.

Valter Poropat je nakon ponovnog izbora za predsjednika Gradskog vijeća istaknuo kako očekuje konzistentnu i kreativnu raspravu među vijećnicima te da se sve odluke koje ubuduće donose budu u korist građana Labina.

Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Labina
Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Labina

Mjesto prve potpredsjednice pripalo je Aldi Miletić (HSU). Za nju je glasalo devet vijećnika vladajuće koalicije i priklonjeni im Negri, dok je sedam oporbenjaka bilo suzdržano. Drugog potpredsjednika trebala je predložiti oporba, no Klaudio Korva (lista Silvana Vlačića) je pojasnio kako oporbeni vijećnici neće dati svoj prijedlog jer je ta funkcija marginalizirana. „Drugi potpredsjednik Vijeća nema onu funkciju koju bi trebao imati. On se ne zove na sastanke kada se odlučuje o dnevnom redu, ali ni na protokolarne susrete te smatramo da je njegova funkcija marginalizirana“, naglasio je Korva.

Korva nije propustio spomenuti kako su oporbenjaci u prošlom mandatu imali predstavnika u mandatnoj, a dva u izbornoj komisiji, dok sada nemaju ni jednog. Zanimljivo je da su oporbeni vijećnici pokazali otpor prema vladajućoj koaliciji već na ovoj konstituirajućoj sjednici, tako što su čak i kod raznih protokolarnih odluka bili suzdržani ili glasali protiv. Sudeći prema tome, na slijedećim sjednicama Gradskog vijeća Labina neće nedostajati burnih rasprava, prepirki i razilaženja u mišljenjima.

Članovi novog saziva Gradskog vijeća Labina su: Valter Poropat, Valter Glavičić, Federica Mohorović, Alda Miletić, Josip Mohorović, Gianluka Miletić, Marin Zagrić i Giuliano Milevoj (IDS-HSU-HNS), Željko Ernečić, Valdi Gobo i Jasmina Gruičić (SDP), Silvano Vlačič i Klaudio Korva (lista Silvana Vlačića), Rasim Halilović (BDSH), Wiliam Negri (Hrvatski laburisti) te nezavisni Darko Martinović i Mladen Bastijanić. (Tekst i foto: Danijela Bukvić)

Laburist William Negri se priklonio vladajućoj koaliciji
Laburist William Negri se priklonio vladajućoj koaliciji
Silvano Vlačić je bio oporbeni kandidat za predsjednika Gradskog vijeća Labina
Silvano Vlačić je bio oporbeni kandidat za predsjednika Gradskog vijeća Labina

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa