Troje stranaca glisiralo preblizu obale: Policija upozorava nautičare da se pridržavaju pravila

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Tijekom dana, 18. lipnja, pomorska je policija zatekla troje stranih državljana u nepropisnom glisiranju. Policajci su prvo oko 12 sati zatekli 69-godišnjeg državljanina Austrije, koji je glisirao u pulskoj luci te su mu, radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika, izdali prekršajni nalog u iznosu od 500 kuna. Nakon toga, oko 13.30 sati, u počinjenu prekršaja zatekli su 64-godišnjeg državljanina Njemačke u porečkom akvatoriju te oko 14.30 sati 69-godišnjeg državljanina Italije u rovinjskom akvatoriju.

Oba stranca glisirala su na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te su im, radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika, policijski službenici izdali i prekršajne naloge u iznosu od  tisuću kuna, izvijestila je istarska policija.

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti na moru te zaštitila sigurnost kupača, Policijska uprava istarska upozorava nautičare da se pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe, posebice zabrane glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te da slušaju upozorenja za plovidbu i vremensku prognozu na propisanim VHF kanalima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa