U Istri sve manje turista iz Rusije i Ukrajine: Za sve su krive vize

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Turistički rezultati u lipnju su loši - tvrde to u Sindikatu turizma Istre i Kvarnera navodeći manje ruskih i ukrajinskih turista, a za sve je kriv vizni režim. Predsjednik sindikata Bruno Bulić odgovornim smatra Ministarstvo vanjskih poslova, piše Index.hr.

"Već se godinama znao režim ulaska u Europsku uniju, odnosno što to znači za područja i države koje nisu u EU. Oni nisu po toj osnovi ništa napravili", rekao je Bulić.

Kažu da je u nekim istarskim kompanijama i upola manje turista iz Rusije i Ukrajine nego lani,a riječ je o gostima koji troše više i ostaju dulje od prosjeka. Na kritike Sindikata kako je vizni sustav utjecao na drastično smanjenje turista iz Rusije i Ukrajine, odgovorio je ministar turizma Darko Lorencin.

"Ne znam kojim podacima oni raspolažu. Osobno sam bio u Rusiji, osobno sam se uvjerio. Jasno je da uvođenje viza ne može poboljšati turistički i bilo koji drugi promet. Činjenica je da se radi puno i napravilo puno toga u poboljšanju pa niti jedna viza nije izdana izvan roka. U nekoliko navrata poboljšala se procedura", izjavio je Lorencin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa