Talijanska Unija podržava Valtera Flega za istarskog župana

0
Flega je podržala i Talijanska unija
Flega je podržala i Talijanska unija

Na konferenciji za novinare 15. travnja, IDS i Talijanska Unija potpisali su Izborni sporazum za nadolazeće lokalne i regionalne izbore na kojima će podržati kandidata za istarskog župana Valtera Flega.

„ Imati podršku Talijanske Unije izuzetna je čast, ali i odgovornost. U samom srcu mog programa 'Platforma 7x7 - za Istru koja radi' je upravo važnost očuvanja temeljnih istarskih vrijednosti, a to su suživot, multikulturalnost i multietničnost“, poručio je Valter Flego i dodao:

„Nastavit ćemo promovirati, njegovati i graditi naše vrijednosti koje će posebno doći do izražaja skorašnjim ulaskom Hrvatske u EU kada ćemo živjeti u Istri bez granica. Zahvaljujem se na iskazanoj podršci i povjerenju te se veselim našoj budućoj suradnji“, zaključio je kandidat za istarskog župana.

O značajnosti Izbornog sporazuma govorili su i predsjednik Talijanske Unije Furio Radin te predsjednik Izvršnog vijeća Talijanske Unije Maurizio Tremul.

Za par tjedana Hrvatska će ući u europsku obitelj, a IDS je prva stranka koja je promovirala ideje Europe i nagovještavala važnost ulaska Hrvatske u EU. Vjerujem da će građani glasati pametno i s povjerenjem za onu stranku koja se godinama zalaže za interkulturalnost“, rekao je Tremul.

„Uopće nismo razmišljali koga ćemo podržati. Sporazum predstavlja život u Istri. IDS je uvijek imao multikulturalnu politiku i priznavao nas je, ne kao manjinu već kao komponentu“, istaknuo je Radin.

Na izborima u svibnju, Talijanska Unija će po prvi put imati dva kandidata na mjesto zamjenika župana: kandidatkinju Vivianu Benussi, kao pripadnicu Talijanske nacionalne zajednice i Giuseppinu Rajko, kao predstavnicu TNZ.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa