Vodnjan: Festival Boombarstick najavljen oslikavanjem fasade

0
Aek od subote oslikava fasadu
Aek od subote oslikava fasadu

Vodnjan će zahvaljujući jedinstvenoj manifestaciji, Boombarstick - Urban & art music festival koji se po prvi put održava od 3. do 7. srpnja postati grad kulture i grad priče. Kao uvertiru u taj festival organizatori su 11. travnja prezentirali nastanak rada renomiranog umjetnika iz Ukrajine, umjetničkog imena Aek na jednoj od vodnjanskih fasada na samom ulazu u Grad.

Riječ je o jednom od deset najboljih street art umjetnika u svijetu koji je dio dvojca naziva Interesni Kazki, a njegov partner Waone će tijekom festivala oslikati obližnju fasadu.

„U Vodnjanu će se tako u srpnju okupiti umjetnici svjetskog glasa i privući pozornost, kako turista tako i samih građana“, zadovoljno je konstatirao gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović te se zahvalio žiteljima zgrada čije se fasade oslikavaju i konzervatorima uz čiju su stručnu pomoć tj. dozvolu odabrane fasade.

Glavna organizatorica Klara Mršić istaknula je kako će u srpnju Vodnjan postati muzej na otvorenom, internacionalna galerija koju će svojim radovima Gradu pokloniti vrsni umjetnici.

Nensi Giachin Marsetić pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Vodnjanu istaknula je da se festivalom obilježava i slavi ulazak Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja. „Bit će tu i instalacija, program za djecu, predstavit će se razni proizvođači…“, najavila je naglasivši kako u organizaciji sudjeluju i brojne udruge te manjine s Vodnjanštine.

Uz tzv. street art umjetnici će svojim radovima i djelima ispuniti i četiri slobodna gradska prostora, a izložbe će u Vodnjanu ostati čitavoga ljeta.

Oslikana fasada koja će biti gotova u subotu, 13. travnja, najava je bolja od kakvog jumbo plakata, a povodom završetka njezina ocrtavanja u Vodnjanu će se organizirat fešta.

Aek na njoj radi svakodnevno, od 9 do 20, od 5. travnja, entuzijastičan je i sretan a njegov je rad „vodnjanska bajka koju svatko može interpretirati na svoj način“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Klara Mršić i duo Interesni Kazki
Klara Mršić i duo Interesni Kazki

Nensi Giachin Marsetić, Klaudio Vitasović i Klara Mršić
Nensi Giachin Marsetić, Klaudio Vitasović i Klara Mršić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa