Hrga brani policajce koji su tukli migrante, izjavu dao i odvjetnik

0
Mirjana Hrga (foto: Boris Ščitar/Večernji list)
Mirjana Hrga (foto: Boris Ščitar/Večernji list)

- Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ILEGALNIH ulazaka, predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranta. Ja ne želim da ilegalno ulaze u moju zemlju i bez ikakvog smisla skitaju ulicama naših gradova, obzirom na to da na ovaj način kako su to zamislili, ni u jednu drugu zemlju neće ući, napisala je Mirjana Hrga, na Facebooku, inače bivša novinarka, urednica i savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, piše Jutarnji.

Odvjetnik Alan Hranilović, koji je pravni zastupnik Sindikata policije Hrvatske, kaže kako je jedan od prijavljenih policajaca član Sindikata, ali da ga još nije angažirao i da tek predstoje razgovori o tome kako će se SPH angažirati u navedenom slučaju, piše taj list.

- Kao odvjetnik mogu reći da mi je sporno to što je na snimci vidljivo da policajci udaraju osobe na snimci palicom u predjelu ispod pojasa, odnosno po nogama, dok se na kasnijoj snimci vide osobe koje imaju ozljede na leđima. Prema njihovu intenzitetu može se raditi eventualno o lakim tjelesnim ozljedama, ali ono što bih svakako tražio je da se sudskomedicinskim vještačenjem ustanovi mehanizam nastanka ozljeda i to bi trebao biti temeljni dokaz. Drugo pitanje koje se postavlja je kako su navedene policajce identificirali te, nadalje, je li od osoba koje su navodno oštećene uzeta kakva izjava, službena bilješka. Utvrđivati odgovornost, a da ne postoji iskaz oštećenih bilo bi potpuno neutemeljeno. Pustimo na stranu politički kontekst cijele priče u koji ne želim ulaziti, nego prije svega treba ustanoviti činjenice i na temelju tih činjenica utvrditi ima li ili nema odgovornosti - kaže odvjetnik Hranilović za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa